Skvelé správy pre slovenský biatlon. Bátovská Fialková sa vracia

Paulína Bátovská Fialková.
Paulína Bátovská Fialková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|25. apr 2024 o 10:51

Jej trénerom bude Martin Bajčičák.

BRATISLAVA. Druhá najlepšia biatlonistka slovenskej histórie Paulína Bátovská Fialková hlási návrat do súťažného diania.

Po ročnej prestávke s materskými povinnosťami sa 31-ročná skvelá športovkyňa vráti do tréningového procesu pod vedením svojho niekdajšieho kondičného trénera Martina Bajčičáka. Informoval o tom špecializovaný web www.slovenskybiatlon.sk.

"Bajčičák nebude iba kondičným trénerom Bátovskej Fialkovej, obaja sa pridajú k mužskému tímu a trénerovi Lukášovi Daubnerovi.

Spolu s Bajčičákom budú pripravovať aj Tomáša Sklenárika, Jakuba Borguľu, Damiána Cesneka, Mateja Badáňa, Sebastiána Ilavského a Benjamína Belicaja," informoval slovenskybiatlon.sk.

Návratom Bátovskej Fialkovej sa výrazne zvýši konkurencia v ženskom tíme, kde bude pokračovať aj Anastasia Kuzminová a talentovanáEma Kapustováuž ukončila juniorskú kariéru.

"Máme iba tri miestenky na preteky SP, teda spolu so sestrami Remeňovými a Júliou Machyniakovou nebude jednoduché dostať sa do tímu pre Svetový pohár," podotkol Slovenský biatlon.

Bátovská Fialková niekoľko rokov patrila do širšej svetovej špičky, v pretekoch najvyššieho rangu získala 3 237 bodov.

Až deväťkrát sa postavila na pódium v pretekoch Svetového pohára, no dosiaľ jej uniká víťazstvo ako aj medaila z MS a ZOH.

V celkovom hodnotení SP bola raz šiesta aj trinásta, v predminulej sezóne pred pauzou bola 17. najlepšia biatlonistka sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Skvelé správy pre slovenský biatlon. Bátovská Fialková sa vracia