Manchester United prišli do konca sezóny o Maguira, pohárové finále by mal stihnúť

Harry Maguire
Harry Maguire (Autor: SITA/AP)
SITA|6. máj 2024 o 13:47

Tridsaťjedenročný obranca utrpel svalové zranenie a liečiť by sa mal približne tri týždne.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United do konca tejto ligovej sezóny nemôže rátať s obrancom Harrym Maguirom.

Tridsaťjedenročný stopér utrpel svalové zranenie a podľa vedenia "Red Devils" ho čakajú tri týždne rekonvalescencie. Tímň z Old Traffordu ďalšie detaily nezverejnil.

Ak sa naplnia spomenuté predpoklady, rodák zo Sheffieldu by mohol stihnúť finále FA Cupu, v ktorom 25. mája nastúpia zverenci trénera Erika ten Haga proti mestskému rivalovi Manchestru City.

Ak by aj liečba skúseného obrancu trvala dlhšie, nemal by prísť o majstrovstvá Európy v Nemecku, ktoré sa začnú 14. júna a potrvajú mesiac.

Angličania budú na ME súčasťou základnej C-skupiny a ich súpermi v boji o prienik do vyraďovacej časti budú postupne výbery Srbska, Dánska a Slovinska.

Zranenie Maguira nie je jediné v Manchestri United. Kouč Ten Hag a musel počas aktuálnej sezóny vyrovnať s absenciami Luka Shawa, Lisandra Martíneza, Raphaela Varana, Casemira či Masona Mounta.

United v pondelok večer nastúpia v Premier League na pôde tímu Crystal Palace. Pred spomenutým finále FA Cupu na londýnskom štadióne Wembley absolvuje aj súboje proti londýnskemu Arsenalu, Newcastlu United a Brightonu.

V ligovej tabuľke je Manchester United priebežne ôsmy s mankom dvoch bodov na šiesty Newcastle, za piatym Tottenhamom zaostáva o šesť bodov.

V porovnaní s uvedenými družstvami majú futbaloví "červení diabli" k dobru spomenutý pondelkový súboj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester United prišli do konca sezóny o Maguira, pohárové finále by mal stihnúť