Lipany po spanilej jazde bodujú aj v lige. Chceme vyhrať každý zápas, burcuje líder tímu

Mário Jacko.
Mário Jacko. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|28. apr 2024 o 08:00

Mário Jacko hodnotí obrovský úspech v Slovnaft Cupe.

Lipany sú mesto ležiace v Prešovskom kraji v okrese Sabinov. V súčasnosti v Lipanoch žije 6 454 obyvateľov a v spádovej oblasti 25 000 ľudí.

Predstavuje kultúrno-administratívne centrum severnej časti Hornotoryského regiónu. Leží v Šarišskom podolí v strednej časti Spišsko-šarišského medzihoria, medzi pohoriami Bachureň a Čergov, na hornom toku Torysy.

Nachádza sa v severnej časti okresu Sabinov, 32 kilometrov severozápadne od krajského mesta Prešov a 15 kilometrov južne od hraníc s Poľskom.

Futbal sa v Lipanoch hrá od roku 1925. V novodobej histórii tamojšia futbalová komunita okúsila tretiu i druhú ligu.

V súčasnosti východoslovenské mestečko dostali do podvedomia futbalovej i „civilnej“ verejnosti najmä futbalisti. Tí sú v tretej lige Východ jedným z ašpirantom na postup. Ich úspech v Slovenskom pohári dodnes rezonuje medzi futbalovými fanúšikmi na celom východe.

O tom, ako to v Lipanoch vyzerá sme sa porozprávali s oporou mužstva MÁRIOM JACKOM.

Jacka čitatelia Futbalnetu už poznajú. Defenzívny futbalista to vie aj smerom dopredu a patrí k strelcom ŠK. Anketa VsFZ o najlepšiu jedenástku východu sa už niekoľko ročníkov nevie zaobísť bez jeho mena.

Má druholigové skúsenosti z Bardejova a Pohronia. S tým postúpil do najvyššej súťaže. Tú však neokúsil a po postupe sa vrátil domov na východ.

Ako hodnotíte súčasné účinkovanie a umiestnenie ŠK Odeva v tretej lige Východ?

V lige sa nám darí, i keď musím povedať, že sa vieme posunúť o level vyššie. Môže za to naozaj výborná partia. Doprial by som každému hráčovi vyskúšať si takúto kabínu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lipany po spanilej jazde bodujú aj v lige. Chceme vyhrať každý zápas, burcuje líder tímu