Anglicko môže napodobniť Manchester City a uspieť, myslí si tréner Guardiola

Pep Guardiola.
Pep Guardiola. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|4. máj 2024 o 09:10

Futbalisti Anglicka sú v skupine so Slovinskom, Dánskom a Srbskom.

BRATISLAVA. Manažér Manchestru City Pep Guardiola vyhlásil, že Anglicko môže vyhrať tohtoročné majstrovstvá Európy a ukončiť sériu neúspechov vo veľkých súťažiach.

Pod vedením Garetha Southgatea sa Anglicko dostalo do semifinále majstrovstiev sveta 2018 a štvrťfinále v roku 2022, ako aj do finále EURO 2020, kde prehralo s Talianskom.

Guardiola uviedol, že výkony Anglicka odrážajú vystúpenia Manchestru City v Lige majstrov, ktorú v minulej sezóne po rokoch tesných prehier prvýkrát vyhrali.

"Anglický tím? Naozaj dobrý. Ale nie je to len talentom útočníkov, je to celý balík, celá skupina. Gareth dokonale vie, čo má robiť," povedal Guardiola novinárom pred zápasom svojho tímu v Premier League proti Wolverhamptonu Wanderers.

"Každý má pocit, vrátane mňa, že anglická reprezentácia na posledných podujatiach urobila veľké kroky dopredu. Sú na pokraji triumfu, sú naozaj blízko. Prehrali finále a dostali sa do semifinále.

Keď prídete do týchto fáz každé dva roky, stane sa to. Je to dosť podobné ako u nás - boli sme blízko a nakoniec sme to zvládli. Stačí tomu veriť. Ak si veria, že to dokážu, tak to dokážu," uviedol tréner Guardiola.

Anglicko je na EURO 2024 v Nemecku, ktoré sa začína 14. júna, v skupine so Slovinskom, Dánskom a Srbskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Anglicko môže napodobniť Manchester City a uspieť, myslí si tréner Guardiola