Každý si myslel, že Trebišov sa v Prešove položí. Uvoľnený tím môže potrápiť aj Komárno

Komárno už tento víkend môže spečatiť postup do najvyššej súťaže.
Komárno už tento víkend môže spečatiť postup do najvyššej súťaže. (Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|2. máj 2024 o 20:00

Zápas Petržalka - Prešov bude kľúčový.

BRATISLAVA. Do konca druhej futbalovej ligy ostávajú tri kolá a pri súhre okolností môže KFC Komárno oslavovať už tento víkend.

KFC má výbornú východiskovú pozíciu a pred druhým 1. FC Tatran Prešov vedie o päť bodov. Na barážové druhé miesto sa doťahuje FC Petržalka, ktorý na Prešov stráca iba dva body a bude hrať ešte aj s Prešovom, aj s Komárnom.

Cez víkend v 28. kole MONACObet ligy nastúpi Komárno na pôde Slavoja Trebišov, kým Petržalka privíta Prešov.

Ak Komárno zvíťazí a Prešov nevyhrá v Petržalke, zverenci trénera Mikuláša Radványiho môžu oslavovať postup do najvyššej súťaže.

Iné mužstvo ako na jeseň

Komárno v predchádzajúcich šiestich vzájomných zápasoch vždy zdolalo Trebišov. Tím z východu naposledy zvíťazil nad KFC v septembri roku 2020.

Vlani na jeseň sa v Šali (kde počas výstavby štadióna hrá Komárno svoje domáce zápasy) zrodil výsledok 2:0 v prospech Komárna.

V minulom kole však Trebišov potrápil Prešov, na jeho pôde dokonca viedol a favorit dal víťazný gól až v nadstavenom čase na 3:2.

„Trebišov má dobrú prechodovú fázu a hrá v inom systéme než my. Myslím si však, že skôr sa oni budú musieť prispôsobiť našej hre. Je to úplne iné mužstvo ako na jeseň, v jarnej časti dosahujú oveľa lepšie výsledky. Je to nebezpečný tím s mnohými mladými hráčmi,“ v krátkosti zanalyzoval súpera Mikuláš Radványi.

Jeho tím vycestuje do dejiska zápasu už v piatok. „Atmosféra v kabíne je výborná, cítiť zdravé napätie. Do Trebišova pôjdeme s pokorou a kvalitným prístupom,“ vyhlásil skúsený tréner.

Komárňania zatiaľ žiadne oslavy neplánujú. „Stále rátam s tým, že z posledných troch zápasov potrebujeme šesť bodov,“ podčiarkol Radványi.

Do poslednej sekundy

Tréner Prešova Marek Petruš sa na vlastnej koži presvedčil o hernej sile Prešova. Jeho tím už prehrával 1:2, no napokon dvoma gólmi z penalty otočil skóre.

„Mužstvo ukázalo charakter, bojovalo do poslednej sekundy. V závere sme mali drvivý tlak, hralo sa iba v pokutovom území Trebišova. Chlapci išli na dno svojich síl,“ zhodnotil stretnutie Petruš.

Trebišov si už skôr zabezpečil druholigovú účasť a proti Tatranu mohol hrať uvoľnene.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Každý si myslel, že Trebišov sa v Prešove položí. Uvoľnený tím môže potrápiť aj Komárno