Rozhodcovia na EURO žiadajú rešpekt. Hádanie sa s hráčmi nebudú tolerovať

Hádka hráčov s rozhodcom (ilustračný záber)
Hádka hráčov s rozhodcom (ilustračný záber) (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2024 o 15:25

Cieľom únie je ochrana obrazu hry a pozitívny odkaz pre budúce generácie.

DUSSELDORF. Elitní rozhodcovia pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA) chcú počas tohtoročných majstrovstiev Európy v Nemecku postupovať tvrdo proti hráčom, ktorí sa s arbitrami budú hádať počas duelov alebo na nich budú vyvíjať psychický nátlak.

Na stretnutí so zástupcami účastníkov kontinentálneho šampionátu to avizoval Roberto Rosetti, ktorý má v únii pod palcom práve rozhodcov.

Delegátov jednotlivých výberov vyzval, aby vo svojich kádroch zaistili, aby sa hráči správali voči arbitrom s rešpektom.

"Pre rozhodcov je také správanie hráčov neprijateľné. Hráči sledujú lavičku a ak tam panuje pokoj, tak sú aj oni pokojnejší. Chceme sa vyhnúť zbytočným kartám a chrániť obraz hry, preto budeme tvrdo postupovať proti protestným prejavom a mobbingu.

Ide o ochranu imidžu hry a pozitívny odkaz pre budúce generácie. Musíme niečo urobiť a potrebujeme na to aj vás, ste pre nás v tomto smere veľmi dôležití," vyzval Rosetti zástupcov reprezentácií z 24 krajín "starého kontinentu."

Talian Roberto Rosetti bol v minulosti elitný futbalový rozhodca a viedol napríklad finále ME 2008, v ktorom Španieli zdolali Nemcov 1:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rozhodcovia na EURO žiadajú rešpekt. Hádanie sa s hráčmi nebudú tolerovať