Inter utrpel druhú prehru v sezóne, opäť nestačil na tím z dna tabuľky

Momentka zo zápasu Sassuolo - Inter
Momentka zo zápasu Sassuolo - Inter (Autor: TASR/LaPresse via AP)
REUTERS|5. máj 2024 o 00:00

Majster Serie A nastúpil bez viacero opôr.

RÍM. Novopečený majster Inter Miláno utrpel v tejto sezóne druhú prehru v Serii A. V sobotu podľahol Sassuolu na jeho trávniku 0:1 po góle Armanda Laurienteho.

Sassuolo má v tejto sezóne nad tímom Simoneho Inzaghiho jedinečnú bilanciu, keďže je jediným mužstvom, ktoré dokázalo Inter v lige poraziť. Z triumfu sa radovalo aj v septembri minulého roka.

Výsledok bol pre Sassuolo veľkou vzpruhou v boji o záchranu, keďže sa nachádza na druhom mieste od konca tabuľky s 29 bodmi a od Cagliari na 14. mieste ho delia už len tri body.

Vzhľadom na to, že titul pre Inter bol zabezpečený už koncom apríla, Inzaghi nechal odpočívať viacerých hráčov vrátane útočníka Marcusa Thurama, stredopoliara Hakana Calhanoglua a brankára Yanna Sommera.

Domáci sa dočkali jediného gólu zápasu po 20 minútach, keď Josh Doig dokázal vybojovať loptu od Denzela Dumfriesa pri rohovej zástavke a potiahol ju späť k Laurientemu, ktorý ju z bezprostrednej blízkosti zasunul do siete.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Sassuolo - Inter Miláno

Hoci si Inter vytvoril niekoľko šancí, no brankár Sassuola Andrea Consigli počas prvého polčasu viackrát zmaril hostí dobrými zákrokmi.

Lautaro Martinez sa v prvom polčase už tešil z vyrovnávajúceho gólu, ale po dlhej kontrole VAR jeho gól nebol uznaný pre ofsajd.

V druhom polčase sa Inter snažil o vyrovnanie, ale nedokázal prelomiť odhodlanú obranu Sassuola. Marko Arnautovič aj Martinez nevyužili dobré príležitosti hostí, takže domáci získali všetky tri body.

Serie A - 35. kolo:


AC Monza - Lazio Rím 2:2 (0:1)

Góly: 75. a 90.+2 Djurič - 11. Immobile, 83. Vecino

Sassuolo - Inter Miláno 1:0 (1:0)

Gól: 20. Lauriente

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Inter utrpel druhú prehru v sezóne, opäť nestačil na tím z dna tabuľky