Chuťovky z NHLky: Pospíšil boduje úchvatným tempom. Nechytá sa naňho takmer nik

Martin Pospíšil v drese Calgary Flames.

Chuťovky z NHLky: Pospíšil boduje úchvatným tempom. Nechytá sa naňho takmer nik

Martin Pospíšil v drese Calgary Flames. (Autor: Calgary Flames - Twitter)
Martin Pospíšil v drese Calgary Flames.
Martin Pospíšil v drese Calgary Flames. (Autor: Calgary Flames - Twitter)
Šimon Čop|16. nov 2023 o 07:45

Tréner "dvadsiatky" Feneš sa vyjadril o šanciach Juraja Slafkovského a Šimona Nemca reprezentovať na najbližších MS do 20 rokov.

NEW YORK. Ráno vstať, pretrieť oči a zapnúť televízor. Na ovládači stlačiť tlačidlo, ktoré nás dostane na teletext, zadať 261 a dívať sa na modré more. 

Taký bol kedysi úvod dňa mnohých hokejových fanúšikov. Modrej postupne ubúdalo priamo úmerne s tým, ako sa zmenšoval počet Slovákov v NHL. 

Slovenských bodov v najlepšej hokejovej súťaži sveta je dnes málo a ani teletext už nepoužívame. Celé tieto spomienky sú len krásna nostalgia. Nostalgia, ktorú v noci z utorka na stredu pripomenuli tri mladé nádeje. 

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Montreal Canadiens hostili v Bell Centre Calgary Flames. V druhom útoku domácich sa predstavil Juraj Slafkovský, v prvej lajne hostí hral Adam Ružička a v druhej Martin Pospíšil. 

“Plamene” vyhrali 2:1 a pri každom z gólov bol na ľade Slovák. Pospíšil asistoval pri víťaznom zásahu a jeho formácia strelila aj otvárací gól. Juraj Slafkovský zas prihrával na jediný presný zásah Habs. 

Bodov však mohli mať všetci pokojne viac. Po Slafkovského presných pasoch sa spoluhráči netriafali a Adam Ružička dokonca asistoval, ale pri góle, ktorý následne pre ofsajd neuznali. 

Môžeme hovoriť o tom, že išlo o slovenský zápas roka. 

Pozn. Podcast bol nahrávaný v stredu.

1. Traja Slováci sa v jednom zápase NHL predstavili naposledy 20. marca 2022. Dallas Stars s Andrejom Sekerom a Mariánom Studeničom v zostave vtedy porazili Fehérváryho Washington 3:2 

2. Na Pospíšilovi sa mi páči, že s ním nezamávala zmena formácie. Presedlal totiž na krídlo k Nazemovi Kadrimu a Connorovi Zarymu a napokon boli najlepšou lajnou Flames.

VIDEO: Asistencia Martina Pospíšila

Všimol si to aj kouč Ryan Huska: “Páčilo sa mi, ako hrala Kadriho formácia. Zary aj Pospíšil odviedli skvelú prácu. Bol som zvedavý, ako bude tento útok fungovať s Pospíšilom, ale zvládol to naozaj dobre.” 

Po úvodných 5 dueloch v NHL má 4 (2+2) body. V bodovaní Slovákov je už druhý, no toto nie je jediná štatistika, v ktorej vyniká. Trebárs v tempe, akým boduje, za sebou necháva aj všetky hviezdy ligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Pospíšil boduje úchvatným tempom. Nechytá sa naňho takmer nik