Draho ho kúpili, dali mu milióny a on sklamal. Urobím hocičo, aby som hral lepšie, vraví

Pierre-Luc Dubois.
Pierre-Luc Dubois. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|4. máj 2024 o 07:23

Podľa vlastných slov nepanikári a nie je v strese.

LOS ANGELES. Niektorí to nazvú nepodareným riskom, iní osobným zlyhaním hráča.

Vedenie Los Angeles Kings v lete 2023 draho získalo centra Pierre-Luca Duboisa od Winnipegu Jets. Za niekdajšiu trojku draftu zaplatili tromi perspektívnymi hráčmi a voľbou v druhom kole draftu.

Cena bola sama o sebe vysoká, ale "králi" k tomu pridali aj štedrý kontrakt. Dubois si vďaka nemu zarába 8,5 mil. dolárov ročne do konca sezóny 2030/31.

Zmluva sa sotva začala a už teraz sa javí ako tragický prešľap. Dvadsaťpäťročný Kanaďan bol len tieňom hráča, akým dokáže byť. V prvej sezóne v novom drese pozbieral v 82 dueloch len 40 (16+24) bodov.

Podobnú situáciu už zažil

Po vypadnutí z prvého kola play-off predstúpil pred novinárov, aby sa kajal.

"Mám pred sebou jediný cieľ, a to odohrať lepšiu sezónu. Urobím hocičo, aby som bol lepší. Viem, že dokážem hrať lepšie," vyhlásil.

A potom hľadal paralely v minulosti. Raz už v podobnej situácii bol, keď prestúpil z Columbusu do Winnipegu a v prvých 41 stretnutiach v drese "stíhačiek" zaznamenal 20 (8+12) bodov.

"Bolo to tam v podstate rovnaké - veľa nových vecí, nová rola, nové všetko. Nepanikáril som, vedel som, čo mám robiť. A nepanikárim ani teraz, nie som v strese. Síce je to frustrujúce a náročné, ale ešte pred rokom som hral, ako dokážem hrať, takže nič nie je stratené. Potrebujem sa do toho opäť dostať," dodal.

Vyžaduje stálosť

Dubois nepomohol mužstvu ani v play-off. Kings prehrali v prvom kole s Edmontonom 1:4 a on zaknihoval jediný gól.

Ponúkol aj recept, ako zlepšiť jeho výkonnosť. Potrebuje stabilitu, keďže v tejto sezóne ho testovali s mnohými spoluhráčmi.

"Hral som v mnohých rôznych útokoch. Pritom si myslím, že každý hráč chce hlavne stálu rolu, lebo tak môžete budovať chémiu a rozbehnúť sa. To nie je žiadne tajomstvo," vyjadril sa.

"Nová sezóna je osobitná kapitola. Uvidíme, čo sa v nej stane. Jediné, čo môžem teraz ovplyvniť, je, akú kvalitnú letnú prípravu budem mať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draho ho kúpili, dali mu milióny a on sklamal. Urobím hocičo, aby som hral lepšie, vraví