Draftovali ho ako predposledného. Mladík si vybojoval zmluvu v NHL

Sam Lipkin.
Sam Lipkin. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|5. apr 2024 o 07:43

Začiatok apríla je časom podpisovania zmlúv s univerzitnými talentmi.

NEW YORK. Siedme kolo draftu neprináša zvoleným mladým hokejistom takmer nijaké istoty. O zmluvu musia bojovať zväčša tvrdšie ako hráči s vyšším potenciálom.

Aj medzi tak neskoro vybratými hráčmi sa však našli takí, čo v NHL urobili rozdielovú stopu. Pokúsi sa ich napodobniť Sam Lipkin.

Dvadsaťjedenročný americký krídelník bol v roku 2021 zvolený z 223., teda predposledného miesta draftu. Vybrali si ho Arizona Coyotes.

Od štvrtka sa môže pochváliť trojročným nováčikovským kontraktom v NHL. Vybojoval si ho výkonmi v univerzitnej NCAA.

V ročníku 2023/24 zaznamenal v drese Quinnipiacu 35 (15+20) bodov v 39 zápasoch. Vlani bol dokonca ešte produktívnejší a zahral si aj na MS do 20 rokov. Ukazuje, že v ňom Yotes môžu mať prekvapenie draftu.

Sen o NHL žije aj jeho spoluhráč z univerzity Collin Graf. Ten bol so 49 (22+27) bodmi v 34 zápasoch najproduktívnejším hráčom mužstva.

Nikdy nedraftovaný 21-ročný forvard si teda mohol vyberať z ponúk a rozhodol sa pre San Jose Sharks, s ktorými vo štvrtok podpísal trojročnú vstupnú zmluvu.

Tretím podpísaným hráčom prichádzajúcim z NCAA sa vo štvrtok stal Američan Dylan Wendt. Ročník 2023/24 odohral za Western Michigan a v 38 stretnutiach zaknihoval 44 (23+21) bodov.

Na svoju šancu musel čakať najdlhšie, až do 23 rokov. Všimli si ho New Jersey Devils a dali mu dvojročný kontrakt.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draftovali ho ako predposledného. Mladík si vybojoval zmluvu v NHL