Je najlepším strelcom NHL. Matthewsa nominovali na trofej pre najlepšie brániaceho útočníka

Auston Matthews.
Auston Matthews. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|6. máj 2024 o 06:50

Jeden z jeho konkurentov už v minulosti toto ocenenie získal.

NEW YORK. V poslednej sezóne ohúril 69 gólmi a jednoznačne si odnesie Maurice Richard Trophy ako najlepší strelec NHL. Trofejí si však na svoje konto môže pripísať viac.

Auston Matthews bol po prvý raz v kariére nominovaný na Selke Trophy. Toto ocenenie sa každoročne udeľuje najlepšiemu defenzívnemu útočníkovi v súťaži.

Američan v službách Toronta ukončil sezónu s 31 plusovými bodmi. Na oslabeniach odohral až 57 minút a 44 sekúnd a v počte blokov a získaných pukov bol druhý v rámci všetkých forvardov v súťaži.

Má zdatnú konkurenciu. Druhým kandidátom je Aleksander Barkov, víťaz tejto ceny z ročníka 2020/21.

Kapitán Floridy ukončil sezónu s 33 "pluskami", bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu v počte odohraných minút na zápas, vyhral 57,3 percent vhadzovaní a so 61 ziskami pukov bol najlepším útočníkom v tíme.

Do nominácie sa dostal aj Jordan Staal. Ten sa v nej v minulosti objavil raz, avšak bolo to ešte v ročníku 2009/10, keď skončil tretí.

Veterán Caroliny bol najvyťažovanejším útočníkom mužstva v oslabeniach. Rozdal 142 bodyčekov, najviac spomedzi hráčov Hurricanes. Len 13 centrov NHL nastúpilo na viac vhadzovaní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je najlepším strelcom NHL. Matthewsa nominovali na trofej pre najlepšie brániaceho útočníka