Dallas sa obratom zapísal do histórie, Trocheck siaha na rekord

Hokejisti Dallasu Stars sa tešia z víťazstva
Hokejisti Dallasu Stars sa tešia z víťazstva (Autor: TASR/AP)
TASR|6. máj 2024 o 12:15

Hokejisti z Texasu napodobnili Colorado.

NEW YORK. Dallas sa stal iba druhým tímom v histórii NHL, ktorý vyhral sériu play off proti obhajcovi trofeje po tom, ako prehral prvé dva zápasy na domácom ľade.

V roku 1999 to dokázali aj hokejisti Colorada v sérii proti Detroitu. Stars otočili stav série 1. kola s Vegas z 0:2 na 4:3 a postúpili do semifinále Západnej konferencie. V ňom sa stretnú s Coloradom.

Dallas síce prehral prvé dva domáce duely s Golden Knights, no potom tromi víťazstvami za sebou otočil stav série na 3:2. V rozhodujúcom siedmom súboji pred vlastnými fanúšikmi triumfoval 2:1.

"Počas celej série sme mali pocit, že sme lepší tím. Sústredíme sa najmä na defenzívnu časť hry. Som veľmi hrdý na to, ako chlapci zareagovali.

Vyraďovačka je dlhá a budete potrebovať, aby vždy zabral niekto iný. Bude to zábavná jazda," povedal pre zámorské médiá brankár dallaských "hviezd" Jake Oettinger, ktorý v siedmom dueli podržal svoje mužstvo 22 úspešnými zákrokmi.

NY Rangers po hladkom postupe cez Washington (4:0 na zápasy) uspeli aj v prvom súboji semifinále Východnej konferencie, keď zdolali Carolinu 4:3.

"Jazdci" vyhrali prvých päť zápasov v play off ako držiteľ Prezidentskej trofeje druhýkrát v histórii. Dokázali to aj v roku 1994, keď naposledy získali Stanleyho pohár.

Jeden z gólov newyorského tímu strelil Vincent Trocheck. Americký útočník skóroval vo štvrtom zápase za sebou a ak sa mu to podarí aj v piatom, vyrovná "bradatý" klubový rekord. V piatich dueloch v rade dokázal skórovať aj Cecil Dillon v roku 1933.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas sa obratom zapísal do histórie, Trocheck siaha na rekord