Tretí brankár vychytal postup. Hrdina z Lotyšska nepustil za chrbát ani puk

Arturs Šilovs.
Arturs Šilovs. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|4. máj 2024 o 06:55 (aktualizované 4. máj 2024 o 09:15)

O postupujúcom z duelu Dallas - Vegas sa rozhodne cez víkend.

NEW YORK. Séria medzi Dallasom Stars a Vegas Golden Knights nesklamala. Je taká dramatická, ako ju vykresľovala väčšina predpovedí.

Rozhodne ju siedmy zápas. "Zlatí rytieri" si ho vynútili výhrou 2:0 v šiestom stretnutí, keď čelili vypadnutiu.

Stav bol dlho bezgólový. Až v 50. minúte otvoril skóre Noah Hanifin a v poslednej minúte spečatil víťazstvo gólom do prázdnej bránky Mark Stone.

 "Je to naozaj tesná séria. Sú skvelý tím a hrajú naozaj dobre v defenzíve, rovnako ako my. Odviedli sme naozaj dobrú prácu, som rád, že som mohol pomôcť gólom," uviedol Hanifin.

 "Vždy si verím. V minulom zápase som pustil trocha lacné góly. Je to však o mentálnom nastavení, snažil som sa byť pozitívny a pomôcť tímu. Mal som pocit, že sa bolo lepšie, ale je to tímová práca," povedal brankár Adin Hill, ktorý dosiahol svoj desiaty shutout v kariére a tretí v play-off.

"Nie je nič lepšie ako hrať siedmy zápas. Myslím, že o tom snívate. Najlepšie je hrať a druhé najlepšie trénovať tím," zhodnotil tréner hostí Pete DeBoer, ktorý má v rozhodujúcich dueloch bilanciu 7:0.

Poznáme meno šiesteho postupujúceho do druhého kola. Stali sa ním Vancouver Canucks po výhre 4:2 na zápasy.

Posledný vyhrali futbalovo 1:0. Dokázali, že lepšie zvládajú závery stretnutí, keďže jediný gól duelu strelil v čase 58:21 Pius Suter.

V ich bránke sa 28 zákrokmi predviedol Arturs Šilovs. Tretí brankár "kosatiek" zaskakujúci za zranené duo Demko-DeSmith vychytal svoje prvé čisté konto v NHL, v ktorej šlo o jeho 12. zápas.

"Aj keď bol ako tretí brankár, pracoval dobre na tréningu. V bránke pôsobí veľmi pokojne. Toto je play off, ste tretí brankár a musíte tam ísť. To si vyžaduje veľa, aby to dokázal a chlapci mu dôverovali," povedal tréner Rick Tocchet o Silovsovi. 

Canucks sú v play off ako víťaz Pacifickej divízie, do vyraďovačky postúpili prvýkrát od roku 2020.

"Ak robíte správne veci, príde to. Našťastie sa to stalo," uviedol strelec víťazného gólu Suter podľa nhl.com.

"V žiadnom prípade to nebolo ľahké. Mám pocit, že pár zápasov sa mohlo vyvíjať tak či onak, samozrejme. Na tejto úrovni je naozaj ťažké vyhrať. Oni pracujú naozaj tvrdo," zhodnotil kapitán a obranca hostí Quinn Hughes.

NHL - 1. kolo play-off - 4. máj:


Nashville - Vancouver 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Góly: 59. P. Suter (Boeser)

Brankári: Saros 28/29 - Silovs 28/28

/Konečný stav série 2:4/


Vegas - Dallas 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 50. Hanifin, 60. Stone (W. Karlsson, Pietrangelo)

Brankári: Hill 23/23 - Oettinger 28/29


Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tretí brankár vychytal postup. Hrdina z Lotyšska nepustil za chrbát ani puk