Sainz vraj dostal ultimátum. Audi už podpísalo svojho prvého jazdca

Nemecký pretekár F1 Nico Hülkenberg z tímu Haas.
Nemecký pretekár F1 Nico Hülkenberg z tímu Haas. (Autor: REUTERS)
Sportnet|26. apr 2024 o 11:27

Nico Hülkenberg bude jazdiť za nemeckú automobilku.

BRATISLAVA. Nemecký pretekár F1 Nico Hülkenberg po skončení sezóny 2024 opustí tím Haas, ktorého súčasťou je od predošlého ročníka.

Práve americký tím mu dal možnosť sa po troch rokoch plnohodnotne vrátiť späť do kráľovského motoristického seriálu a svojimi výkonmi nesklamal. 

V minulej sezóne na jednom z najslabších monopostov dokázal získať deväť bodov a v tej aktuálnej bodoval v troch z piatich veľkých cien. 

Skúsenosti 36-ročného Nemca si v Haase veľmi cenia. 

"Rád by som poďakoval Nicovi za jeho prínos. Je skvelý tímový hráč a niekto, s kým veľmi radi spolupracujeme. Jeho skúsenosti a spätná väzba sa pre nás ukázali ako neoceniteľné, pokiaľ ide o zlepšenie celkového výkonu

Čaká nás ešte veľa pretekov, takže sa tešíme, že budeme aj naďalej ťažiť z jeho poznatkov," povedal súčasný šéf tímu Ayao Komatsu.

Koniec v Haase však neznamená koniec Hülkenberga v F1.

Už dlhšie sa špekulovalo o spolupráci nemeckého pilota s tímom Audi, ktorý v roku 2026 prevezme Sauber. Nemecká automobilka si však chce dosadiť svojich pilotov už do budúcoročného Sauberu, čo je aj prípad Hülkenberga.

Nico Hülkenberg z tímu Haas F1 Team.
Nico Hülkenberg z tímu Haas F1 Team. (Autor: formula1.com)

Ten podľa portálu racingnews365.com podpísal viacročnú zmluvu.

"Keď nemecký výrobca vstupuje do F1 s takým odhodlaním, je to jedinečná šanca. Reprezentovať továrenský tím tejto automobilky s pohonnou jednotkou vyrobenou v Nemecku, bude pre mňa veľká česť," povedal Hülkenberg. 

"Na chlapíka, ktorý robil tri roky náhradníka, nezískal ani jedno pódium a bude mať 37 rokov, je to veru parádna kariéra," uviedol komentátor Števo Eisele.

Jeho príchod tiež znamená, že z pretekárov, ktorí jazdia v zelenom aute tímu Sauber (celý názov Stake F1 Team KICK Sauber, pozn.), minimálne jeden skončí.

Z dvojice Valtteri Bottas a Kuan-jü Čou to vyzerá skôr na čínskeho pilota, ktorý minulý týždeň zažil svoju premiérovú domácu veľkú cenu. 

Isté miesto však nemá ani Bottas, keďže sa dlhodobo hovorí aj o spojení Audi s Carlosom Sainzom, ktorého miesto vo Ferrari zaujme Lewis Hamilton.

"Šéf tímu Andreas Seidl chce mať jasno o jazdeckom zložení čo najskôr. Údajne Sainz dostal od Audi ultimátum, aby sa rozhodol do konca apríla," píše špecializovaný portál f1online.sk. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Sainz vraj dostal ultimátum. Audi už podpísalo svojho prvého jazdca