Nezmar Jungwirth poráža Holotu na body

Daniel Stankovič|30. dec 2020 o 01:00

Odložený zápas z Oktagonu 18 je tu! Václav Holota, ktorý začiatkom decembra oficiálne skončil v zamestaní učiteľa, vsadil v kariére všetko na jednu kartu. Talentovaný Čech vstupuje do zápasu s perfektným skore 4-0. V ceste za jeho snom stojí tvrdý a nebezpečný Christian Jungwirth, o čom svedčí aj fakt, že počas svojej kariéry nebol nikdy ukončený a jeho posledná prehra bola "z pera" veterána UFC.

1.kolo

Pohyblivý úvod v postoji, končí pokusom Holotu ukončiť súpera pákou na nohu. Nemec sa ocitá na súperovi a z full guardu posiela údery. Zvrat a krásne utiahnutý triangel, vyzerá to na koniec! Ale nie, toto nemec prežije. Jungwirth sa "psychicky" nadýchol a takmer okamžite hrozí Vaškovi údermi v postoji. Tesne na konci duelu je český zápasník na chrbte, kde sa snaží prežiť do začiatku ďalšieho kola.

1.kolo

Pokračujeme vo veľkom štýle! Jungwirth opäť naháňa súpera a tlačí na pletivo, odkiaľ sa súboj prenáša na zem. Holota hľadá a nachádza zatvorený triangel, neskôr nasledovaný armbarom! Tak toto je neuveriteľné! Nemec je snaď nesmrteľný.. Ak o niekom môžeme povedať, že by dokázal prežiť jadrovú katastrofu, tak tento chlapík je ten typ. Aktivita a tvrdosť nemca je odmenená získaním hornej pozície, kde je na Holotovi. Chvíle ako táto, skúšajú fyzickú a psychickú pripravenosť oboch borcov.

3.kolo

Viditeľné unavený Holota si pod ťarchou tvrdých "krčmových" úderov v postoji, nepripravene berie Jungwirtha na seba. Čech, aj keď je na chrbte, sa rozhodne nevzdáva a skúša zväzovať súpera. Z trénerskeho rohu počujeme pokyny od trénerov, zatiaľ čo nám, ostáva minúta a pol do konca. Na krátku chvíľu vidíme postavenie oboch zápasníkov, ktoré však končí takedownom a kontrolou na zemi od Jungwritha.

Christian Jungwirth si pripisuje víťaznú premiéru v Oktagone a na body trikrát 30-27 poráža českého zápasníka, Václava Holotu.

V rozhovore Jungwirth ďakuje organizácii a priznáva, že Holotove pokusy o submisiu boli len momenty od toho, aby ukončili duel. Na otázku vďaka čomu ich dokázal prežiť, vyzdvihol svoju psychickú nezlomnosť. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nezmar Jungwirth poráža Holotu na body