OKTAGON 20: Prelims preview

Daniel Stankovič|30. dec 2020 o 01:00

Predstavenie predzápasovej karty dnešného jubilejného podujatia najväčšej domácej organizácie.

Už dnes uvidíme na karte jubilejného dvadsiateho turnaja československej organizácie desať skvelých súbojov, v dvoch prípadoch zakončenými korunováciou nových šampiónov. V nasledujúcich riadkoch si predstavíme všetky predzápasy, so začiatkom od 18:00.

Prelims (začiatok 18:00)

Daniel Hromek (2-0) vs. Jan Fajk (1-0) (weltrová váha,  -77 kg)

Zápas, ktorý sa upiekol relatívne na rýchlo. Ako náhrada za zraneného Eliáša nastupuje bývalý úspešný thaiboxer Daniel „Anonymous“ Hromek. Ten sa dlhodobo pripravuje v trnavskom SFG, kde má v rámci prípravy rad skvelých sparing partnerov. So skóre 2-0 sa vo svojom treťom profesionálnom zápase „Anonymous“ predstaví proti viacnásobnému amatérskemu majstrovi Českej republiky v MMA, Janovi Fajkovi.

Ten si prednedávnom pripísal rýchlu výhru na techniku armbar proti Michalovi Dubovi, a tak sa v druhom zápase v krátkej dobe pokúsi urvať ďalšie víťazstvo. Zatiaľ čo zápas by mal byť pomerne jasnou záležitosťou štýlov, zaujímavé bude aj to, ako sa Hromek popasuje na „short notice“ s fyzickou pripravenosťou, a tiež, ako veľmi za posledný rok dotrénoval svoju zem.

Tomáš Fiala (5-3-1) vs. Said Elderbiev (2-2) (ľahká váha, -70 kg)

Vo svojej premiére pod farbami Oktagonu sa divákom predstaví dvojnásobný majster ČR v MMA Tomáš „Fidži“ Fiala proti Saidovi Salambekovi Elderbievovi. Čečenec vstupuje do zápasu s prehrou proti Holotovi v novembri, ale musíme dodať, že to bolo v na poslednú chvíľu dohodnutom zápase, v ktorom podvážil o päť kíl. Ako veľmi ovplyvní súboj to, že teraz ide v nižšej váhe ešte len uvidíme. Said by mal hroziť predovšetkým v postoji, kde svojím divokým štýlom dokáže ukončovať súperov.

Fiala, zástupca MMA Monster, sa aj napriek skóre 5-3-1 neradí do kategórie slabých či neskúsených, naopak. V súboji je miernym favoritom. Od „Fidžiho“ sa očakáva celková väčšia komplexnosť a zápasnícka vyspelosť, ktorú by mohol presadiť víťazstvom na zemi na submisiu alebo TKO.

Magdaléna Šormová (9-2) vs. Ewelina Wozniak (3-0) (slamová váha, -52 kg)

Trocha neprávom prehliadaný zápas nám ponúka dve skvelé zápasníčky svetovej úrovne. Magdaléna Šormová sa po rokoch vrátila na domácu pôdu a po víťazstve nad Grusander bude chcieť získať skalp veľkého talentu Eweliny Wozniak. Poľská bojovníčka naposledy porazila v päťkolovej bitke Wojczik a z jej zápasov je zrejmé, že sa jedná o veľmi dobrú postojárku, ktorá ale nemá problémy zápas zobrať na zem. O sile Wozniak tiež hovorí výhra jedným KO úderom proti Bekusovej.

Šormová sa v posledných rokoch stretávala s veľmi vysoko postavenými súperkami, keď dokázala poraziť napríklad Kay Hansen alebo Svetlanu Gotsyk. Bývalá držiteľka titulu ukrajinskej organizácie WWFC vymenila na jeseň dlhoročný Penta gym za skupinu okolo Andrého Reindersa.

Prednosťou by na strane Češky mala byť jej zem, ktorou preverí Wozniak. Výhra nepochybne posunie jednu alebo druhú bojovníčku do zaujímavých poschodí slamovej divízie, a my sa tak máme na čo tešiť!

Daniel Škvor (0-0) vs. Omar Sy (3-0) (Poloťažká váha, -93 kg)

Predstavte si svetovú úroveň kickboxu pretransformovanú do MMA zápasníka. Takto v skratke by sme vám mohli predstaviť Daniela „DeeDeeho“ Škvora, bojovníka so skúsenosťami z najlepšej kickboxerskej ligy Glory. Škvor svoje schopnosti a potenciál v zmiešaných bojových umeniach čiastočne ukázal aj na jar v projekte Oktagon Underground, ktorý vo svojej váhovej kategórii vyhral.

Proti zápasníkovi Reinders MMA uvidíme francúzskeho borca Oumara Sy, o ktorom je okrem jeho troch zapísaných víťazstiev na sherdogu známe len veľmi málo. S jeho dvoma ukončeniami z prvých kôl a Škvorovým štýlom je však jasné, že súboj zrejme nenaplní svoju vypísanú dĺžku pätnástich minút.

Václav Holota (4-0) vs. Christian Jungwith (8-2) (weltrová váha, -77 kg)

Vyzerá to, že nám vo weltrovej váhe rastie ďalší zaujímavý bojovník. Bývalý učiteľ Václav Holota, vtrhol ešte len pred rokom do sveta MMA a postupne si už pripísal štyri výhry, z toho po dve na submisiu a ďalšie dve štýlom TKO.

Proti nemu bude stáť veterán organizácii M-1 a GMC Christian Jungwirth. Nemecký zápasník datuje svoju poslednú porážku do leta 2019 so Stahlom (veterán UFC, pozn. red.) a je známe, že je extrémne náročné ukončiť ho pred limitom. V zápase môžeme zo strany Jungwirtha očakávať určite tvrdosť a pokus o ukončenie Holotu z možných situácií. Tiež by mal byť Nemec ťažším a silnejším bojovníkom, čo môže hrať rolu v práci na pletive. Cesta českého zápasníka by mohla viesť cez kombináciu pohybu v postoji spoločne s kontrolou súpera na zemi.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»OKTAGON 20: Prelims preview