Pavol Regenda: Je iné hrať so slovenským znakom ako za tím v Amerike

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: TASR)
Šimon Čop|28. apr 2024 o 14:45

Regenda opatrne hovorí o väčšom úspechu, avšak chce pamätať na pokoru.

BRATISLAVA. Boli to jeho účasti na medzinárodných turnajoch, ktoré prispeli k tomu, aby sme dnes o Pavlovi Regendovi mohli hovoriť ako o "posile z NHL".

Takýto status má Michalovčan na majstrovstvách sveta v hokeji 2024, kam sa chystá spolu s ďalšími štyrmi hráčmi, ktorí si tento rok zahrali v najlepšej súťaži na svete.

V ostatných rokoch sa vypracoval na jedného z ťahúňov národného tímu. Zahrá si na tretích majstrovstvách sveta po sebe.

"Je iné reprezentovať so slovenským znakom na hrudi ako hrať za tím v Amerike," vyhlásil.

Stály reprezentant

V rozhovore pre Hockey Slovakia potvrdil, že hrať za národný tím bolo vždy jeho prioritou.

"Som zástanca toho, že keď príde pozvánka, budem veľmi rád reprezentovať Slovensko. Reprezentoval som odmalička a budem veľmi rád stále.

Môžem o mesiac dlhšie hrať hokej. Som hrdý na to, že môžem ísť a že som dostal pozvánku," vyjadril sa.

V seniorskom národnom drese sa mu vždy darilo. Na olympijských hrách v roku 2022 získal bronz, ku ktorému prispel gólom a tromi asistenciami. V tom istom roku sa s piatimi gólmi stal najlepším strelcom Slovenska na majstrovstvách sveta a na predchádzajúcom svetovom šampionáte zaznamenal dva góly a dve asistencie.

Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks.
Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks. (Autor: SITA/AP)

Sezónu poznačilo zranenie

Väčšinu prebiehajúcej sezóny strávil v tíme San Diego Gulls v AHL, kde v 54 dueloch pozbieral 34 (19+15) bodov ako tretí najlepší strelec mužstva.

V prvom mužstve Anaheimu Ducks tentoraz neodohral toľko ako v ročníku 2022/23. V piatich stretnutiach nebodoval.

Ani jeden z tímov sa nedostal do play-off. Regenda teda neváhal a rozhodol sa predĺžiť si ročník, a to aj s vedomím, že do ďalšieho zatiaľ nemá kontrakt.

"Hodnotím to tak, že som mohol hrať lepšie, ale som spokojný," skonštatoval o skončenej klubovej sezóne.

Energiu ešte má: "Vieme, že hokej tu je náročný. Za posledné dva týždne sme hrali sedem-osem zápasov, čiže fakt je toho veľa. Energia mi ale zostala. Mal som menšie zranenie počas sezóny, len toho sa bojím, aby sa mi nevrátilo."

Posilňujú aj súperi

V rozhovore myslel na fanúšikov. Chce ich potešiť, zvlášť v Ostrave. Zažil jedno štvrťfinále a teraz opatrne skloňuje, že by chcel prekročiť slovenský štandard.

"Ľudia nás podporovali aj v Helsinkách aj v Rige. Keď to bude v Česku, bude tam ľudí omnoho viac a atmosféra bude ešte lepšia. Vidím, že sa buduje veľmi dobrý tím, čiže dúfam, že sa nám podarí väčší úspech ako po minulé roky," hovorí.

Uvedomuje si, že s takým počtom slušných posíl prídu aj očakávania. Nechce však, aby mančaft lietal v oblakoch.

"Veľa chalanov prichádza z klubov NHL, ale aj ostatné reprezentácie ako Amerika a Kanada budujú dobré tímy. Viem, že fanúšikovia budú mať vysoké očakávania, ale stále treba mať pokoru a úctu. Aj keď budeme mať dobrý tím, tak to bude určite náročné, aj proti slabším mužstvám, s ktorými sú hrozne náročné zápasy," myslí si.

"Teším sa, že chalani dostali pozvánku, že ju prijali. Dúfam, že budeme mať dobré mužstvo, že bude pohoda v kabíne a že budeme baviť fanúšikov hokejom, lebo za posledné roky si to zaslúžia," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Pavol Regenda: Je iné hrať so slovenským znakom ako za tím v Amerike