Predikcia prognózuje Slovákom pohodlný postup zo skupiny, výraznú šancu dáva aj na semifinále

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Marek Hrivík a Martin Fehérváry sa tešia po strelenom góle v prípravnom zápase Slovensko - USA v generálke na MS v hokeji 2024.
Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Marek Hrivík a Martin Fehérváry sa tešia po strelenom góle v prípravnom zápase Slovensko - USA v generálke na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
SITA|9. máj 2024 o 16:40

Podľa predikčného modelu na sú najväčšími favoritmi na zlato Kanaďania.

BRATISLAVA. Najväčšími favoritmi na zisk titulu sú na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku zámorské hokejové výbery.

Predikčný model určil až 24-percentnú šancu na zlato pre reprezentáciu Kanady, Američania majú podľa tohto 22-percentnú nádej.

Slováci podľa tohto modelu majú päťpercentnú šancu na zisk zlata.

"Úlohu hrajú predovšetkým bodové výkony hráčov v ostatných dvoch sezónach s výrazným prihliadnutím na posledný ročník.

A do hry vstupuje tiež hodnotenie reprezentácie v rebríčku IIHF," informoval web hokej.cz, ktorý priniesol predšampionátové predikcie. Ide o 10-tisíc simulácií MS.

"Šance tímov na jednotlivé umiestnenia či zisk medaily sú dané percentami práve vzhľadom k celkovému počtu simulácií."

Vlani Slováci nepostúpili na MS do štvrťfinále a obsadili 9. priečku. Teraz majú až 27-percentnú šancu na to, že v B-skupine skončila tretí a dostanú sa do vyraďovacej časti.

So sedempercentnou nádejou môžu ovládnuť hodnotenia skupiny, model im prisúdil 16-percentnú šancu na 2. pozíciu, 21-percentnú na 4. miesto.

Existuje 14-percentná možnosť na to, že skončia na 5. stupienku a opäť im ujde štvrťfinálová miestenka.

To, že obsadia 6. post je 8-percentná šanca, päťpercentná na siedmu priečku a dvojpercentná na posledné 8. miesto a zostup do nižšej kategórie.

Predikcia hovorí, že existuje 71-percentná šanca na postup Slovákov do štvrťfinále a 31-percentná na semifinále.

Rovná pätina možností pridelila slovenskej reprezentácii medailu - osem percent bronz, sedem percent striebro a spomenutých päť percent zlato. Zatiaľ naposledy brali Slováci cenný kov z MS ešte v Helsinkách 2012.

Až 18-percentnú šancu na zlato má silný výber Švédska, Švajčiari majú podľa predikcie 10-percentnú nádej na titul svetového šampióna.

Ostatné výbery majú šancu menej ako 10-percentnú. Domáci Česi 8 percent, Fíni 7 percent, Slováci 5 percent, Nemci 4 percentá a Dáni jedno percent.

Tímy Nórska, Rakúska, Veľkej Británie, Lotyšska, Kazachstanu, Francúzska a Poľska majú podľa modelu nižšiu ako jednopercentnú nádej. Najväčšími ašpirantmi na zostup sú Briti (55 percent) s Poliakmi (50 percent).


Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Predikcia prognózuje Slovákom pohodlný postup zo skupiny, výraznú šancu dáva aj na semifinále