V nominácii je už aj Slafkovský, k tímu sa pripojí aj trojica z Třinca

Juraj Slafkovský strieĺa gól v zápase Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2022.
Juraj Slafkovský strieĺa gól v zápase Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
TASR|5. máj 2024 o 13:15 (aktualizované 5. máj 2024 o 14:00)

K zmenám došlo po zápase s Poľskom.

BRATISLAVA. Po prípravnom súboji s Poľskom (6:1) prišlo v kádri slovenskej reprezentácie k najväčšiemu počtu zmien v doterajšej fáze prípravy na MS.

Tréneri vyradili obranné duo Martin Bučko, Patrik Bačik a útočnú trojicu Alex Tamáši, Oliver Okuliar, Andrej Kollár. Na súpisku pribudne až sedem hokejistov.

Z českej extraligy to budú hráči majstrovského Třinca Libor Hudáček, Viliam Čacho a Marko Daňo, Peter Čerešňák z Pardubíc a zo zámoria už avizované posily Martin Fehérváry, Juraj Slafkovský a Patrik Koch. 

Miloš Kelemen, ktorý odohral sezónu prevažne v AHL, sa pridá k výprave pred jej stredajším odchodom do dejiska šampionátu v Ostrave.  

Peter Frühauf, asistent hlavného trénera Craiga Ramsayho, uviedol, že pre realizačný bolo veľmi náročné určiť päticu hráčov, ktorí si v Česku nezahrajú.

"Veľmi nás to mrzí. Ide o kvalitných hokejistov. Bohužiaľ, súpisku nedokážeme nafúknuť. Hoci im to tento rok nevyšlo, pevne veríme, že ich uvidíme v národnom tíme v budúcnosti opäť a taktiež na MS," povedal.

Tiež sa vyjadril ohľadom hráčov, ktorí sa k mužstvu pripoja.

"Privítame trio hráčov z Třinca a obrancu Petra Čerešňáka z Pardubíc, ktorého sme riešili už nejaký čas. Zo zámoria prichádzajú ďalší štyria hokejisti, dovedna ich tento rok pred majstrovstvami sveta prišlo do národného tímu osem.

Je to signál, že hráči majú chuť reprezentovať, ak im to dovolí klubová sezóna a zdravotný stav. Niektorí majú menšie zranenia, napriek tomu sú ochotní prísť a hrať za Slovensko. Náš tím bude s nimi silnejší," doplnil pre HockeySlovakia.

VIDEO: Peter Frühauf reaguje na zmeny v kádri Slovenska pred MS 2024

Draftová jednotka z roku 2022 Slafkovský na odporúčanie klubového lekára Montrealu Canadiens zotrval v zámorí, aby si doliečil drobné zranenie.

K národnému tímu sa pripojí na pondelňajšom zraze v Bratislave.

"Sme presvedčení, že proti Spojeným štátom bude hrať. Zostavu budeme riešiť až v deň zápasu, ale jeho meno je v našich plánoch pre utorňajší zápas. Budeme sa snažiť postaviť do hry najsilnejší možný tím," dodal Frühauf.

Duel Slovenska s USA je na programe v utorok 7. mája od 18.00 h v Bratislave. Trénerský štáb po ňom zostaví a oznámi záverečnú nomináciu.

Aktuálny káder Slovenska na MS v hokeji 2024

Brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice), Martin Feherváry (Washington Capitals), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Patrik Koch (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners), Šimon Nemec (New Jersey Devils), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všetci HC Oceláři Třinec), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»V nominácii je už aj Slafkovský, k tímu sa pripojí aj trojica z Třinca