Odpísaný Ružička v Calgary a neopísateľný výkon Kapustovej na ME (Sportnet podcast)

Ema Kapustová.
Ema Kapustová. (Autor: Soňa Niková/Slovenský biatlon)
Sportnet|25. jan 2024 o 07:18

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 25. január, a v tento deň sa presne pred sto rokmi vo Francúzsku začali 1. zimné olympijské hry.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Kapustová s cenným kovom

Do seniorského biatlonu vtrhla s razanciou, akú slovenský biatlon v posledných rokoch nezažil. Ema Kapustová je najväčším prekvapením sezóny. Hoci ešte môže súťažiť s juniorkami, výkonmi už vyčnieva aj v porovnaní s ostrieľanými súperkami zo Svetového pohára.

Pri premiére na ME mimoriadne potešila fanúšikov v Osrblí. Vo vytrvalostných pretekoch na 15 kilometrov senzačne vybojovala bronzovú medailu.

V domácom areáli potvrdila povesť vynikajúcej strelkyne, zostrelila všetkých dvadsať terčov a dosiahla najväčší úspech doterajšej kariéry. Od zlatej Nórky delilo mladú Slovensku 59 sekúnd.

Kaputová vybojovala pre Slovensko na ME prvú seniorskú medailu po ôsmich rokoch. Pred ňou to naposledy dokázala Paulína Bátovská-Fialková a miešaná štafeta na ME 2016 v Ťumeni.

Dvadsaťjedenročná biatlonistka dosiahla životný výsledok. Na trati bojovala zo všetkých síl. Tušila, že môže bojovať o medailu, veď takto nakoniec reagovala.

Viac k téme

Koniec Ružičku v Calgary?

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička bol zaradený na waiver listinu svojho klubu Calgary Flames. Počas najbližších 24 hodín tak bude k dispozícii zadarmo ktorémukoľvek klubu, ktorý o neho bude mať záujem.

Dvadsaťštyriročný Ruzička má v aktuálnej sezóne na konte tri góly a šesť asistencií v 39 zápasoch. Ak po slovenskom útočníkovi nesiahne žiadny iný tím NHL, pravdepodobne sa presunie do farmárskeho tímu Calgary v nižšej zámorskej súťaži AHL.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Odpísaný Ružička v Calgary a neopísateľný výkon Kapustovej na ME (Sportnet podcast)