Collinsová má parádnu formu. Neprehrala už 12 zápasov a na dosah má druhý titul v rade

Danielle Collinsová.
Danielle Collinsová. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|7. apr 2024 o 08:10

Vo finále ju vyzve Ruska Kasatkinová.

WTA Charleston 2024

Dvojhra žien - finále:

Danielle Collinsová (USA) - Maria Sakkariová (3-Gr.) 6:3, 6:3

Daria Kasatkinová (Rus.-4) - Jessica Pegulová (USA-1) 6:4, 4:6, 7:6 (5)

CHARLESTON. Ruská tenistka Daria Kasatkinová a domáca Danielle Collinsová nastúpia proti sebe vo finále dvojhry na turnaji WTA v Charlestone.

Štvrtá nasadená Kasatkinová zdolala v semifinále jednotku pavúka Američanku Jessicu Pegulovú v troch setoch 6:4, 4:6 a 7:6 (5).

Collinsová si poradila s treťou nasadenou Grékyňou Mariou Sakkariovou 6:3, 6:3 a môže získať druhý titul v priebehu ôsmich dní, uplynulú sobotu triumfovala v Miami.

Collinsová natiahla víťaznú sériu už na 12 zápasov. Proti Sakkariovej dala štyri esá a dokázala zvrátiť štyri z piatich brejkbalov. Nasadenú trojku pritom zdolala iba za 85 minút.

VIDEO: Zostrih zápasu Maria Sakkariová - Danielle Collinsová

Finalistka Australian Open z roku 2024 vyhrala 24 z posledných 25 setov odvtedy, čo na Miami Open prehrala prvý set s Bernardou Perovou a následne dokráčala až k titulu na podujatí WTA 1000.

Collinsová vyrovnala 12-zápasovou víťaznou sériou svoje kariérne maximum z roku 2021, keď získala tituly v Palerme a San Jose.

Kasatkinová v druhom semifinále premenila 8 z 13 brejkbalov a najvyššie nasadenú Pegulovú zdolala za dve hodiny a 47 minút.

Pegulová viedla v rozhodujúcom sete 6:5, ale Kasatkinová dokázala vyrovnať a v tajbrejku získala šesť z posledným ôsmich bodov a zvíťazila.

Vo vzájomnej bilancii vyhrala Ruska nad svojou finálovou súperkou dva z predchádzajúcich troch zápasov. Collinsová ju však zdolala v San Jose, kde získala titul.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Collinsová má parádnu formu. Neprehrala už 12 zápasov a na dosah má druhý titul v rade