Swiateková si upevnila post líderky, Klein a Schmiedlová poskočili v rebríčku

Iga Swiateková
Iga Swiateková (Autor: TASR/AP)
SITA|6. máj 2024 o 11:59

V deblových rebríčkoch vedú medzi mužmi Španiel Marcel Granollers s Argentínčanom Horaciom Zeballosom.

BRATISLAVA. Najnovšie vydania tenisových rebríčkov WTA a ATP vo dvojhre priniesli menšie zmeny v Top 10, lídrami však naďalej zostávajú Srb Novak Djokovič a Poľka Iga Swiateková.

Čerstvá šampiónka z Madridu Swiateková je na čele rebríčka WTA o priepastných 3412 bodov pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou, tretia je Američanka Cori Gauffová, štvrtá Kazaška Jelena Rybakinová a piata ďalšia americká hráčka Jessica Pegulová.

Na šiestu priečku sa posunula Češka Markéta Vondroušová, siedma je Číňanka Čchin-wen Čeng a ôsma Grékyňa Maria Sakkariová. Deviata zostala Tunisanka Ons Jabeurová a desiata Lotyška Jelena Ostapenková.

Zo Sloveniek je v prvej stovke Anna Karolína Schmiedlová na 67. mieste, zlepšila sa o jedno miesto. Národnou dvojkou je Rebecca Šramková na 120. priečke a Viktória Hrunčáková figuruje na 144. poste.

Djokovič vedie medzi mužmi o 1130 bodov pred Talianom Jannikom Sinnerom. Tretí je Španiel Carlos Alcaraz, štvrtý Rus Daniil Medvedev a piaty Nemec Alexander Zverev.

Triumf na turnaji v Madride vyniesol Rusov Andrejovi Rubľovovi posun z 8. na 6. pozíciu, siedmy je Nór Casper Ruud, ôsmy Grék Stefanos Tsitsipas, deviaty Poliak Hubert Hurkacz a desiaty Bulhar Grigor Dimitrov.

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou zostal Lukáš Klein na 118. stupienku, ktorý si polepšil o dve priečky. za osobným maximom z 1. apríla 2024 zaostáva o dve miesta.

Národnou dvojkou je Jozef Kovalík na 160. poste a Alex Molčan klesol zo 192. na 210. priečku.

V deblovom rebríčku sú na čele Španiel Marcel Granollers s Argentínčanom Horaciom Zeballosom, medzi ženami vedie Su-Wei Sieh z Taiwanu.

Slovenskou ženskou jednotkou vo štvorhre je Tereza Mihalíková na 62. pozícii, Hrunčákovej patrí 93. miesto. Medzi mužmi je zo Slovákov na tom najlepšie skúsený Igor Zelenay, ktorý figuruje na 321. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Swiateková si upevnila post líderky, Klein a Schmiedlová poskočili v rebríčku