Jamrichová je nová juniorská jednotka. Po triumfe v Melbourne má slušný náskok

Renáta Jamrichová s trofejou pre víťazku juniorskej dvojhry na Australian Open 2024.
Fotogaléria (15)
Renáta Jamrichová s trofejou pre víťazku juniorskej dvojhry na Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. jan 2024 o 14:08

Talentovaná tenistka napodobnila Cílekovú-Habšudovú.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa po triumfe v juniorskej dvojhre na Australian Open 2024 stala novou juniorskou jednotkou.

Na čele kombinovaného rebríčka ITF dvojhry a štvorhry má 3240,75 bodov. Pred druhou Američankou Clervie Ngounoueovou má komfortný náskok 540,75 bodov.

Tretia je so ziskom 2482,5 bodov Austrálčanka Emerson Jonesová, ktorá Jamrichovej podľahla vo finále grandslamového turnaja 4:6, 1:6.

Šestnásťročná Jamrichová si oproti rebríčku spred Australian Open polepšila o dve priečky, keď predtým figurovala na treťom mieste.

Slovenka je v rebríčku vysoko aj vďaka vlaňajším úspechom, ktoré v tomto roku bude obhajovať, najmä semifinále Wimbledonu a US Open.

Fotogaléria: Renáta Jamrichová získala juniorský titul na Australian Open 2024

V tejto sezóne sa predstavila zatiaľ iba na Australian Open, a tak má zatiaľ stopercentnú bilanciu 6:0. Hrala aj štvorhru, ktorú vlani vyhrala, ale tentokrát vypadla s Britkou Isabelle Lacyovou už v druhom kole.

Jamrichová tak napodobnila Karinu Cílekovú-Habšudovú. Tá v roku 1991 vyhrala dvojhru na juniorskom US Open a stala sa takisto svetovou jednotkou.

"Veľmi ma teší úspech aj predvádzané výkony Renáty, vyhrať grandslam je veľká vec. Som rád, že sa vďaka tomu prepracovala aj na post svetovej jednotky.

V Národnom tenisovom centre sa budeme aj naďalej snažiť vytvárať jej čo najlepšie podmienky a pomáhať jej, aby sa jej darilo výkonnostne rásť.

Verím, že bude pokračovať vo kvalitných výkonoch a že sa jej podarí presadiť aj medzi ženami," povedal prezident STZ Miloslav Mečíř.

Rebríček ITF k 29. januáru 2024 - juniorky

1.

Renáta Jamrichová

Slovensko

3240,75 b

2.

Clervie Ngounoueová

USA

2700 b

3.

Emerson Jonesová

Austrália

2482,5 b

4.

Laura Samsonová

Česko

2425,5 b

5.

Alina Kornejevová

Rusko

2371,25 b

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová je nová juniorská jednotka. Po triumfe v Melbourne má slušný náskok