Vyzeralo to na poriadny debakel. Jamrichová predviedla obrat, hoci mizerne podávala

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. apr 2024 o 15:58

Na turnaji v Španielsku postúpila už do štvrťfinále.

W15 Telde 2024

Dvojhra žien - osemfinále:

Renáta Jamrichová (SR-3) - Rinko Matsudová (Jap.) 1:6, 7:6 (2), 6:2

TELDE. Jedenásť dvojchýb, ani jedno udržané podanie a jediný získaný gem. Taká bola prvá hodina zápasu slovenskej tenistky Renáty Jamrichovej.

Šestnásťročná hráčka prehrávala na turnaji v španielskom Telde s Japonkou Rinko Matsudovou 1:6, 0:4 a vyzeralo to na poriadny debakel.

Juniorská šampiónka z tohtoročného Australian Open sa však nevzdala a predviedla možno jeden z najväčších obratov v jej doterajšej kariére.

V druhom sete získala päť gemov po sebe a hoci následne stratila podanie za stavu 5:4 aj 6:5, v tajbrejku povolila súperke len dve loptičky.

Najvyrovnanejší bol začiatok rozhodujúceho setu, keď sa odohrali dva dlhšie gemy a obe tenistky si vymenili podania. Od tohto momentu však Jamrichová dominovala a tretie dejstvo vyhrala jednoznačne 6:2.

Do dvoch hodinách a 14 minútach deviaty raz získala podanie súperky. Najskôr síce premrhala tri mečbaly, ale na štvrtý pokus už zápas ukončila.

Do štvrťfinále turnaja napokon postúpila napriek tomu, že sa dopustila až 23 dvojchýb, a teda Japonke prakticky darovala skoro jeden celý set.

V súboji o postup do semifinále vyzve Kórejčanku Ha Yoon Son.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vyzeralo to na poriadny debakel. Jamrichová predviedla obrat, hoci mizerne podávala