Neuspela v tajbrejku, no postup jej neušiel. Jamrichová doma uštedrila krajanke kanára

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: Facebook/Slovenský tenisový zväz)
Sportnet|9. máj 2024 o 12:28

Renáta Jamrichová vyhrala v zápase osem gemov v sérii.

W75 Trnava 2024

Dvojhra žien - osemfinále:

Renáta Jamrichová (SR) - Natália Kročková (SR) 6:7 (5), 6:3, 6:0

TRNAVA. Šesťnásťročná slovenská tenistka Renáta Jamrichová nebude chýbať na domácom turnaji ITF v Trnave medzi finálovou osmičkou. 

Do štvrťfinále postúpila po tom, čo na hlavnom kurte zdolala o rok mladšiu krajanku Natáliu Kročkovú v troch setoch 6:7 (5), 6:3, 6:0. 

V osemfinále sa pôvodne črtal zaujímavý súboj Hrunčáková - Jamrichová, ale napokon sa bývalá 27. hráčka rebríčka WTA z turnaja odhlásila.

V prvom sete bolo podanie viac nevýhodou ako výhodou. Prvých osem gemov prinieslo osem brejkov a až v tom deviatom sa dostala do vedenia Kročková.

Jamrichová však novú situáciu zvládla. Dvakrát si udržala servis, keď podávala na udržanie v sete, a tak o víťazke prvého dejstva rozhodol tajbrejk.

V ňom po dvojchybe súperky viedla Jamrichová 5:4, ale následne stratila tri loptičky po sebe, čo znamenalo zisk setu pre Kročkovú. 

Od druhého setu však prebrala opraty zápasu do svojich rúk juniorská grandslamová šampiónka z tohtoročného Australian Open.

V druhom sete sa Kročková po slabšom úvode ešte dokázala priblížiť na skóre 3:4, no následne stratila nielen podanie, ale až osem gemov v sérii.

Frustácia 15-ročnej tenistky sa prejavila najmä v piatom geme rozhodujúceho setu, ktorý doslova súperke darovala. Zahrala v ňom tri dvojchyby po sebe. Následne sa mohla vyhnúť aspoň kanáru, no nevyužila dva brejkbaly. 

Na svoju štvťfinálovú súperku Jamrichová ešte čaká. Bude ňou víťazka súboja medzi Ruskou Juliou Avdeevovou a Nemkou Monou Barthelovou, ktorá vyhrala na okruhu WTA štyri turnaje a najvyššie bola na 23. mieste rebríčka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Neuspela v tajbrejku, no postup jej neušiel. Jamrichová doma uštedrila krajanke kanára