Jamrichová sa nevzdala a otočila ďalší zápas. Bude jej súperkou deblová partnerka?

Na snímke je slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Na snímke je slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Sportnet|7. máj 2024 o 14:02

Renáta Jamrichová má na konte už dva tituly z turnajov ITF.

W75 Trnava 2024

Dvojhra žien - 1. kolo:

Renáta Jamrichová (SR) - Weronika Falkowská (Poľ.) 4:6, 6:4, 7:5

TRNAVA. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová má za sebou napínavú, takmer trojhodinovú bitku, v úvodnom kole turnaja ITF v Trnave.

Vo svojom rodnom meste zviedla tuhý súboj s Poľkou Weronikou Falkowskou, ktorú napokon po 173 minútach zdolala 4:6, 6:4, 7:5.

Dvadsaťtriročná Falkowská, ktorá je v rebríčku WTA o skoro dvesto miest vyššie (422. - 615., pozn.) mala zápas vynikajúco rozohraný, ale talentovaná Slovenka opäť potvrdila, že je veľkou bojovníčkou.

Nevzdala sa ani za stavu 4:6, 1:4, pričom v šiestom geme druhého setu mala Falkowská šancu na to, aby sa priblížila k víťazstvu na rozdiel jediného gemu.

Jamrichová však od tohto stavu získala sedem gemov v rade a o niekoľko minút neskôr už viedla v rozhodujúcom sete 5:2. V desiatom geme mala k dispozícií tri mečbaly, ale súperka dokázala vyrovnať na 5:5.

Slovenská tenistka sa však po nevyužitých šanciach skoncentrovala, udržala si podanie a následne na príjme premenila celkovo šiesty mečbal v poradí.

Nie je to prvýkrát, čo predviedla v tejto sezóne podobný obrat.

Pred necelými dvoma týždňami prehrávala v španielskom Telde s Japonkou Rinko Matsudovou 1:6, 0:4 a vyzeralo to na poriadny debakel. Napokon zvládla nielen toto osemfinále, ale napokon sa tešila aj z titulu.

Zverenka Jána Matúša a kondičného trénera Tadeáša Mikesa sa stala od roku 1999 najmladšou Slovenkou, ktorá získala viacero titulov na okruhu ITF.

Pred 25 rokmi sa to podarilo Daniele Hantuchovej, ktorá vtedy mala 16 rokov a 142 dní. Jamrichová mala v deň zisku druhého titulu 16 rokov a 313 dní.

Koncom marca triumfovala aj v egyptskom meste Šarm aš-Šajch.

Na turnaji v Trnave si v druhom kole zmeria sily s krajankou. Tou bude víťazka súboja medzi Viktóriou Hrunčákovou a Natáliou Kročkovou.

Zaujímavosťou je, že Hrunčáková je deblovou partnerkou Jamrichovej a spolu ich v utorok čaká osemfinále proti nemecko-rakúskej dvojici Mona Barthelová (bývalá 23. hráčka vo dvojhre, pozn.) a Sinja Krausová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová sa nevzdala a otočila ďalší zápas. Bude jej súperkou deblová partnerka?