Dráma do poslednej loptičky. Swiateková odvrátila tri mečbaly a ovládla Madrid

Iga Swiateková triumfovala na turnaji v Madride.
Iga Swiateková triumfovala na turnaji v Madride. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. máj 2024 o 23:00

Iga Swiateková získala 20. titul na okruhu WTA.

WTA Madrid 2024

Dvojhra - finále:

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Aryna Sabalenková (Biel.-2) 7:5, 4:6, 7:6 (7)

MADRID. Iga Swiateková prvýkrát v kariére vyhrala turnaj WTA v Madride.

Svetová jednotka odvrátila v sobotnom finále s Arynou Sabalenkovou z Bieloruska tri mečbaly a v dramatickom súboji triumfovala 7:5, 4:6, 7:6 (7).

"Sledovať tri hodiny tento zápas dalo zabrať fanúšikom a nie ešte hráčkam. Iga Swiateková sa však usmievala predtým, než premenila mečbal. Zdalo sa, že si to napriek všetkým útrapám stále užíva.

Na tento zápas čakala celú doterajšiu kariéru. Toto je jej najväčšie víťazstvo proti najsilnejšej súperke. Adam Malysz mal kedysi Svena Hannawalda a Leo Messi Cristiana Ronalda. Iga má tiež svoju veľkú rivalku.

Úroveň finále bola neuveriteľná," napísal poľský Przeglad Sportowy.

VIDEO: Zostrih zápasu Iga Swiateková - Aryna Sabalenková

Swiateková zaokrúhlila počet titulov z okruhu WTA na dvadsať, čo sa jej vo veku 20 rokov a 338 dní podarilo ako najmladšej hráčke od roku 2012. Vtedy to v ešte mladšom veku zvládla Dánka Caroline Wozniacká.

Fenomenálna Poľka má už osem titulov z turnajov na antuke, tri z tej najcennejšej na Roland Garros v Paríži, dva z Ríma a jeden z Madrid Open.

Osem triumfov na najpomalšom povrchu mala ako 22-ročná naposledy predtým Španielka Arantxa Sánchezová Vicariová v roku 1994.

"Chcem vyhrať každý turnaj a nezaoberám sa tým, či som tu už predtým triumfovala alebo nie. Možno o pár rokov neskôr si uvedomím, aké dôležité bolo v mojej kariére vyhrať v Madride," uviedla Iga Swiateková.

"Prehrala som, trpela som, ale som hrdá na to, akú odolnosť som ukázala. V mojej hre bolo veľa pozitív, ktoré si odnášam," skonštatovala Sabalenková, ktorá si nedala darček k nedeľňajším 26. narodeninám.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dráma do poslednej loptičky. Swiateková odvrátila tri mečbaly a ovládla Madrid