Tatar sa pripojil k reprezentácii. Verím, že do MS stmelíme tím, želal si

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR)
Sportnet|2. máj 2024 o 15:05

Ešte nie je isté, či Tatar nastúpi na zápas s Poľskom.

ŽILINA. Trénerovi slovenskej reprezentácie sa na štvrtkovom tréningu v Žiline hlásil už aj Tomáš Tatar.

K tímu sa pripojil pred predposledným prípravným zápasom na MS v hokeji 2024, ktoré sa budú hrať v Česku.

Do Žiliny dorazil v stredu večer a robil všetko preto, aby prekonal jet lag. "Čakal som, že to bude horšie. Nakoniec som sa dobre vyspal, cítim sa fajn. Aj vďaka tejto skutočnosti to bol veľmi pozitívny štart do prípravy," povedal pre hockeyslovakia.sk.

Dodal, že okrem nôh necítil problémy so žiadnymi časťami tela. "Po náročnom presune a časovom posune to bude zrejme trvať trošku dlhšie, ale na prvý tréning to bolo v pohode.

Ruky a hlava boli základ. Uvidíme, či som definitívne prekonal jet lag. Kritický čas príde vo štvrtok popoludní. Ak to prežijem a budem sa cítiť fajn, v piatok budem pripravený nastúpiť," konkretizoval.

Pre Tatara to budú siedme majstrovstvá sveta v hokeji. Naposledy reprezentoval Slovensko pred dvomi rokmi v Helsinkách.

"Vždy je to veľký pocit radosti, keď môžem prísť, obliecť si reprezentačný dres, byť s chlapcami. S niektorými som vyrastal, už sme spolu niečo odohrali. Iní sa vypracovali a prebojovali sa do národného tímu ako mladí hráči.

Teším sa, že spolu môžeme tráviť čas. Teraz potrebujeme stmeliť partiu, vytvoriť dobrý kolektív. Pevne verím, že do majstrovstiev sveta to zvládneme," doplnil.

Prezradil, akú rolu by chcel mať na MS v Česku. "Nebude to o jednom hráčovi, ani o pár menách, ktoré prídu zo zámoria a budú ťahať všetkých. Kľúčový je celý tím.

Každý v ňom musí ťahať za jeden koniec povrazu. Každý sa musí naladiť na to, že bude pracovať pre tím. Do turnaja ostáva ešte pár dní, verím, že na tom stihneme zapracovať," uzavrel Tatar.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Tatar sa pripojil k reprezentácii. Verím, že do MS stmelíme tím, želal si