Kľúčové situácie zvládol výborne. Curry získal nové ocenenie v NBA

Stephen Curry.
Stephen Curry. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. apr 2024 o 09:00

Rozohrávač tímu Golden State Warriors je druhý držiteľ tejto ceny.

LOS ANGELES. Americký basketbalista Stephen Curry dostal v zámorskej NBA ocenenie pre najlepšieho hráča v kľúčových situáciách zápasov.

Rozohrávač tímu Golden State Warriors je druhý držiteľ tejto ceny, ktorú zaviedli iba vlani a vtedy sa z nej tešil De'Aaron Fox zo Sacramenta.

Curry bol v tejto sezóne základnej časti NBA líder v počte bodov dosiahnutých v situáciách nazvaných "clutch", za ktoré sa považuje časový úsek päť a menej minút do konca zápasu, keď je rozdiel medzi tímami maximálne päť bodov.

Nazbieral ich spolu 189 a v tesných koncovkách mal úspešnosť streľby až 49,6 percenta - viac, ako bola jeho celková úspešnosť v zápasoch.

V tomto ročníku viackrát zaujal kľúčovými bodmi v záverečnej fáze duelov, vo februári ďalekonosnou strelou rozhodol o tesnom triumfe Warriors nad Phoenixom a v zámorí sa stal virálny aj jeho kôš zároveň s klaksónom v súboji s Oklahomou City.

VIDEO: Akcie a rozhovor so Stephom Currym

Predvlaňajší šampióni súťaže Golden State sa však napriek jeho výkonom nedostali do vyraďovačky, v play-in o postup do nej podľahli Sacramentu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kľúčové situácie zvládol výborne. Curry získal nové ocenenie v NBA