VIDEO: Kontroverzný verdikt. Fanúšik kričal na rozhodcu, ten vylúčil manažéra Yankees

Rozhodca Hunter Wendelstedt a nahnevaný manažér New York Yankees Aaron Boone (vpravo) počas zápasu MLB proti Oakland Athletics.
Rozhodca Hunter Wendelstedt a nahnevaný manažér New York Yankees Aaron Boone (vpravo) počas zápasu MLB proti Oakland Athletics. (Autor: TASR/AP)
Ján Jabrocký|23. apr 2024 o 16:20

Svojmu tímu zavaril aj priaznivec Colorado Rockies.

BRATISLAVA. K málo vídanému momentu došlo v pondelkovom zápase Major League Baseball (MLB) medzi New York Yankees a Oakland Athletics.

Hlavný rozhodca totiž vylúčil manažéra Aarona Boonea, pretože si myslel, že na neho pokrikuje zo striedačky. Lenže pokrik prišiel s najväčšou pravdepodobnosťou od niektorého z prítomných divákov.

Vysvetľovanie už nepomohlo

Hrala sa pritom iba prvá zmena, keď dal rozhodca Hunter Wendelstedt varovanie manažérovi Yankees.

Ten nesúhlasil s jedným z jeho predchádzajúcich výrokov. Z ruchových mikrofónov na ihrisku bolo počuť, ako mu Wendelstedt hovorí: „Ešte niečo povieš a ideš preč!“ 

Televízne kamery spoločnosti YES sa v tomto momente zamerali na manažéra Yankees, ktorý len kýval ramenami, ale radšej mlčal. Preto všetkých prekvapilo, keď sa rozhodca otočil na striedačku Yankees a Bonea vylúčil.

VIDEO: Aaron Boone a jeho vylúčenie

Lodivodovi newyorského klubu následne nepomohlo ani vysvetľovanie, že na hlavného rozhodcu kričal niekto z divákov nad striedačkou. 

Vylúčenie však pre Aarona Boonea nie je žiadnou novinkou. Od roku 2018, keď sa postavil na striedačku Yankees, by ste v MLB márne hľadali trénera, ktorý bol vylúčený viackrát.

Fanúšik skoro pokazil Rockies zápas 

V posledných dňoch to nie je prvýkrát, keď niektorý z fanúšikov výraznejšie ovplyvnil zápas MLB. V nedeľu v Denveri jeden z divákov takmer pripravil svoj tím o víťazstvo.

V poslednej zmene za stavu 0-0 sa postavil na pálku domáci pálkar Jacob Stallings. Ten poslal loptičku až za plot vonkajšieho poľa, kde za ňou skákal Dylan Moore zo Seattlu.

Loptička sa ale od rukavice jedného z divákov odrazila naspäť do ihriska. Rozhodcovia tak situáciu preskúmali na videu a podľa pravidiel vyhlásili tzv. prekážanie divákom, po čom je pálkar automaticky out. 

VIDEO: Jacob Stallings a jeho netradičný out

„Dúfal som v to najlepšie - myslel som si, že to mohol byť homerun,“ povedal novinárom po zápase Stallings.

„Naozaj som si nebol istý, čo sa deje. Videl som, ako sa lopta vrátila na ihrisko, tak som si myslel, že narazila do plotu alebo niečo podobné.“ 

Zápas tak šiel do nastavenia. V ňom napokom domáci Colorado Rockies dokázali pridať dva body a zdolali Mariners 2-1.

Čo sa presne stalo s unáhleným fanúšikom, ktorý domáci tím takmer pripravil o víťazstvo, nie je známe, ale kluby sú zvyčajne v týchto prípadoch neúprosné a diváka okamžite vyprevadia zo štadiónu.

Nezriedka nasleduje aj ďalší trest v podobe zákazu vstupu na ďalšie domáce zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»VIDEO: Kontroverzný verdikt. Fanúšik kričal na rozhodcu, ten vylúčil manažéra Yankees