Dúfam, že nás vypredaná hala nepoloží. Musíme to využiť, tvrdí opora českého tímu

Lukáš Sedlák v zápase Česko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023.
Lukáš Sedlák v zápase Česko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|9. máj 2024 o 11:40

Česi vlani obsadili ôsme miesto.

BRATISLAVA. Patrí k oporám českého národného tímu. Kapitán finalistu HC Dynamo Pardubice, Lukáš Sedlák, nastúpi na druhé majstrovstvá sveta v hokeji

„Nervozitu zatiaľ nepociťujem, ale to príde,“ poznamenal po tréningu tridsaťjedenročný útočník pre portál Idnes.cz. 

Česko odštartuje domáci šampionát v piatok 10. mája o 20:20 proti Fínsku. Zverencov Radima Rulíka čaká vypredaná O2 aréna. 

„Dúfam, že nás to nepoloží. Nie je zvykom, že máme za sebou celú halu. Musíme sa s tým vyrovnať a využiť to,“ prezradil. 

Musia dávať góly

V oboch tréningoch nastúpil ako center prvej formácie v útoku s Romanom Červenkom a Ondřejom Kašem, od ktorých sa očakáva najväčšia produktivita. 

„Vieme, aké sú naše prednosti, ako ich využiť a pomáhať si. Všetci vieme, akí sú to hráči. Zatiaľ si to sadá, veľa sa spolu rozprávame, ako čo chceme robiť. Uvidíme v zápase, ako nám to spolu bude fungovať. Dúfam však, že sa nám bude dariť,“ pokračoval. 

Spoluhráči v prvom útoku spolu ešte nikdy nehrali. 

„Na začiatku je komunikácia veľmi dôležitá. S Ondrom som snáď v živote nehral, s Romanom iba jeden zápas na vlaňajších majstrovstvách sveta, kým sa nezranil. Vieme, že sme hráči, ktorí vedia dávať góly. Nič iné nám nezostáva,“ priznal. 

Žije v bubline

Očakávania verejnosti pred domácim turnajom sú obrovské. 

„Už od konca základnej časti extraligy žijem v bubline. Už vtedy sa riešili niektoré veci až príliš. Veľa ľudí špekuluje, vytvárajú sa domnienky. Snažím sa tomu vyhnúť a sústredím sa iba sám na seba. Nie vždy to však úplne ide. V USA to bolo podobne a v Rusku som tomu nerozumel,“ povedal o angažmáne v zámorí a v KHL. 

Sedlák odohral štyri sezóny v NHL a ďalšie tri v KHL. Skúseností má i z finále farmárskej súťaže AHL, ktorú sa mu podarilo vyhrať. 

„Kritika je dobrá, ale musí byť konštruktívna alebo oprávnená. Nemôžete si brať k srdcu, čo napíše každý človek, ktorý hokeju možno ani nerozumie. Máme v tíme skúsených hráčov, ktorí s tým vedia pracovať.“

Česko nastúpi na MS v skupine A v Prahe spolu s Kanadou, Fínskom, Švajčiarskom, Dánskom, Rakúskom, Nórskom a Veľkou Britániou.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»MS v hokeji 2024»Dúfam, že nás vypredaná hala nepoloží. Musíme to využiť, tvrdí opora českého tímu