Smetana je pragmatik. Na zápasy s Trnavou sa vždy dobre spomína, tvrdí opora Ružomberka

Futbalista Ružomberka Samuel Lavrinčík.
Futbalista Ružomberka Samuel Lavrinčík. (Autor: TASR)
Martin Kozinka|2. máj 2024 o 13:40

Tréner Gašparík to na nás skúšal už akýmikoľvek spôsobmi, vraví v rozhovore opora Ružomberka.

MFK Ružomberok triumfoval vo finále Slovenského pohára prvýkrát od roku 2006. Prekazil tak šancu na tretí triumf Trnavy v tejto súťaži v rade.

Zásluhu mal na tom aj stredopoliar Ružomberka SAMUEL LAVRINČÍK, ktorý odohral celé stretnutie. Za posledné roky patrí minutážou medzi najvyužívanejších hráčov v slovenskej lige.

Odchovanec bratislavského futbalu obliekal v mládežníckych a juniorských kategóriach dresy Petržalky a Slovana. Ligový futbal po prvýkrát ochutnal v Trenčíne, odkiaľ jeho kroky smerovali pod Čebrať.

„Myslím si, že každé pôsobisko malo svoje čaro. Na Ružomberok ale budem spomínať s tým, že sme vyhrali slovenský pohár po osemnástich rokoch, čo je niečo výnimočné,” vraví v rozhovore.

Vráťme sa do úvodu sezóny, bola výhra v pohári klubovým cieľom?

V úvode sezóny sme nad týmto nerozmýšľali. Úvodné kolá treba vždy prejsť proti súperom z nižších líg. Neskôr, keď sme už vedeli, že nás čaká štvrťfinále v Dunajskej Strede, tak v tom momente pricháchdza väčšie sústredenie sa na pohár, pretože cesta do Európy je touto formou niekedy jednoduchšia ako cez ligu.

Na snímke futbalisti MFK Ružomberok sa tešia s trofejou po víťazstve vo finálovom zápase Slovenského pohára.
Na snímke futbalisti MFK Ružomberok sa tešia s trofejou po víťazstve vo finálovom zápase Slovenského pohára.

Ako prebiehal zápas s Trnavou? Z lopty ste mali oveľa viac, súper hral v hlbokom obrannom bloku, prekvapila vás pasívna hra súpera v prvom polčase?

Súper mal veľmi dobrý začiatok, v ktorom mal hneď v prvej minúte dve šance. Dôležité bolo, že sme to ustáli. Postupom času sa hra vyrovnala.

Vyústilo to v nadstavenom čase, celkom šťastným gólom do šatne, ktorý nám veľmi pomohol aj po mentálnej stránke. V druhom polčase sa dalo čakať, že budeme brániť výsledok. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo a pohár je náš.

Aké pocity vo vás prevládali po záverečnom hvizde?

Boli krásne. Sledoval som ako všetci hráči, realizačný tím a fanúšikovia oslavujú. Oveľa viac som asi cítil únavu, keďže ten zápas bol nesmierne náročný.

Dá sa povedať, že som sa počas pozápasového ceremoniálu ani nedokázal radovať (smiech). Ale samozrejme som bol nesmierne šťastný a hrdý na náš tím.

Čo sa v rozhovore dozviete?

  • Rozprávali sa v klube o letných posilách?
  • Prečo sa Trnava s Ružomberok trápi?
  • V čom sú českí tréneri Straka a Smetana výnimoční?
  • Čo ho naučil tréner Ondřej Smetana?
  • V čom sa líši zisk trofeje so Slovanom?
  • Na čo sa Ružomberok sústredí vo zvyšku sezóny?

Niekto na sociálnej sieti napísal, že podľa toho, koľko ste toho vypili už na hracej ploche počas odovzdávania trofeje, sa Trnave nad vami už konečne v sobotu podarí vyhrať. Bude to tak?

Tá séria trvá už dostatočne dlho. Tento desiaty najdôležitejší zápas sme zvládli. Tie oslavy začali už na štadióne, myslím si, že ešte nejaký ten deň pokračovať budú.

Ale Trnava má v sobotu proti nám asi najväčšiu šancu, keďže to rozpoloženie bude pre nás po týchto oslavách náročnejšie. Ale myslím si, že budeme hrať uvoľnenejšie, takže uvidíme, ako to v sobotu dopadne.

Na snímke zľava Samuel Lavrinčík (MFK Ružomberok) a Milan Dimun (DAC) v zápase 6. kola nadstavbovej časti Niké ligy skupiny o titul FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok.
Na snímke zľava Samuel Lavrinčík (MFK Ružomberok) a Milan Dimun (DAC) v zápase 6. kola nadstavbovej časti Niké ligy skupiny o titul FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok. (Autor: TASR)

Ako prebiehali oslavy? Sú dnes hráči po opici?

To, či majú hráči opicu je úplne jedno, keďže sme sa všetci stretli pri raňajkách a pokračujeme. Táto otázka bude možno vhodná až zajtra (smiech).

Vďaka výhre v pohári ste si zaistili miesto v prvom predkole kvalifikácie Európskej ligy. Stihli ste sa o tom porozprávať v tíme, ako by mohlo vyzerať leto? Pretože mnoho ľudí sa strachuje a je presvedčených, že nemáte potrebnú kvalitu a vypadnete už v prvom predkole, čím pôjde koeficient nadol.

Už pred finále samozrejme prebiehali debaty o tom, kam nás toto víťazstvo posunie. Uvidíme, aké bude zloženie kádra v lete. Myslím si, že tak, ako sme teraz mali zimnú prípravu, vďaka ktorej sme sa dostali do najlepšej šestky a triumfovali sme v pohári, sa musíme v lete poctivo pripraviť, aby sme v Európe dobre obstáli.

Štyri zápasy proti Trnave v tejto sezóne, z toho tri výhry a jedna remíza. V zápase 19. kola ste jediným gólom v dueli zariadili výhru Ružomberka. Čím to je, že sa s vami Spartak takto trápi?

Proti Trnave to trvá už dlho. Už keď som sem v lete prišiel, tak sme pred každým vzájomným zápasom vedeli, že s nimi nám to ide. Verili sme, že sa séria predĺži na tento desiaty dôležitý zápas. 

Keď som strelil v lige víťazný gól, bolo to myslím úvodné jarné kolo, pričom sme museli vyhrať všetky zápasy, aby sme sa prebojovali do prvej šestky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Smetana je pragmatik. Na zápasy s Trnavou sa vždy dobre spomína, tvrdí opora Ružomberka