Mudrák pochválil spoluhráčov, skvelých divákov aj seba za zápas s tromi bodmi

Dávid Mudrák sa teší z gólu
Fotogaléria (12)
Dávid Mudrák sa teší z gólu (Autor: Dávid Mudrák/Instagram)
SITA|9. feb 2024 o 09:34

Zvolenský obranca otváral skóre vo štvrtkovom zápase proti Nemecku.

BRATISLAVA. Dve víťazstvá po obratoch a to druhé zvýraznené riskom s hrou bez brankára po predĺžení.

Slovenskí hokejisti zdolali v prípravnom dvojzápase Nemcov 5:2 a 4:3 po predĺžení a s tímom zloženým z hráčov do 25 rokov ukázali veľký potenciál.

A to im ešte z pôvodnej zostavy vypadol najproduktívnejší hráč extraligy Samuel Buček a po prvom zápase aj ďalší útočník Viliam Čacho.

Kapitán Michal Ivan pochválil mužstvo za tímové výkony, hoci ho mrzelo, že v druhom zápase za stavu 3:2 strelili Nemci vyrovnávajúci gól v presilovke minútu a pol pred koncom tretej tretiny.

"Mali sme trochu výkyvy, ale hrali sme ako tím, našli sme cestu k víťazstvu aj cez predĺženie. Škoda gólu v oslabení, ale to sa stáva, je to hokej," uviedol Ivan vo videu na webe hockeyslovakia.sk.

Na margo písmena "C" na svojom drese obranca Liberca podotkol: "Bola to pre mňa veľká česť aj zodpovednosť. Snažil som sa viesť mužstvo čo najlepšie."

Fotogaléria z prípravného zápasu Slovensko - Nemecko (štvrtok)

Rozporuplné reakcie spočiatku vyvolal ťah trénerov slovenského tímu v predĺžení.

Brankára Hlavaja poslali na striedačku, aby z presilovky štyroch proti trom urobili početnú výhodu o dvoch hráčov. Risk bol v tomto prípade zisk, lebo Oliver Okuliar strelil po 39 sekundách víťazný gól.

"Nechcem to zľahčovať, ale kedy to máme vyskúšať, ak nie teraz v príprave. Risk je zisk a vyšlo to," komentoval Ivan.

Tréner Craig Ramsay k rozhodnutiu hrať v predĺžení bez brankára povedal: "Hrať piati proti trom je lepšie ako štyria proti trom.

Základ bol vyhrať vhadzovanie. Ak by sa to nepodarilo, Hlavaj by sa vrátil do bránky."

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Nemecko

Vo štvrtkovom súboji proti Nemcom sa tromi bodmi blysol obranca Dávid Mudrák.

Okrem otváracieho gólu v zápase asistoval aj pri zásahoch Alexa Tamášiho na 3:2 a víťaznom v podaní Okuliara v predĺžení.

"Asi nikdy predtým som nezažil zápas s tromi bodmi. Jednoducho to sa u mňa nevidí," skonštatoval 22-ročný obranca Zvolena.

Až taký defenzívny bek zasa nie je, keďže v 34 zápasoch v tejto extraligovej sezóne nazbieral 15 bodov za tri góly a 12 asistencií a dokonca má na konte aj dva dvojbodové zápasy so súčtom 1+1.

K svojmu gólovému brejku, ktorý bol skôr dielom plnokrvného útočníka ako obrancu, poznamenal: "Pred gólom som rozmýšľal, čo urobím. Prvá myšlienka je najlepšia, takže som vystrelil a padlo to tam."

Zvolen patrí v extralige dlhodobo k najlepším tímom, ale divácke prostredie je tam skôr mĺkve ako hlučné.

Reprezentačný dvojzápas bol však z iného súdka, ľudia na tribúnach oslavovali každý slovenský gól, ako keby išlo o titul majstra sveta.

"Ľudia boli úžasní. Som vďačný za podporu, ktorú nám preukázali. A som hrdý aj na toto mužstvo, ktoré dvakrát vyhralo nad silným súperom," dodal Mudrák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mudrák pochválil spoluhráčov, skvelých divákov aj seba za zápas s tromi bodmi