Hrivík hrá o čas. Lekár má obavy, hráč je optimista a verí, že MS stihne

Marek Hrivík v zápase proti Lotyšsku na turnaji Kaufland Cup v decembri 2023.
Fotogaléria (15)
Marek Hrivík v zápase proti Lotyšsku na turnaji Kaufland Cup v decembri 2023. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|23. apr 2024 o 16:32

Útočník sa zranil ešte v marci vo Švédsku.

BRATISLAVA. Na zimnej olympiáde doviedol s céčkom na drese Slovákov k senzačnému bronzu a aj minulý rok bol kapitán reprezentácie na MS v Rige a Tampere. 

Účasť Mareka Hrivíka v príprave na šampionát v Česku doteraz oddiaľovalo bolestivé zranenie, ktoré utrpel ešte 23. marca vo Švédsku.

Fotogaléria zo zrazu slovenských hokejistov v príprave na MS 2024

V utorok však dorazil 32-ročný útočník na ďalší reprezentačný zraz. "Som na tom lepšie. Dlhšie som nebol na ľade, chcem to vyskúšať," vravel krátko predtým, než si po dlhšej pauze opäť obul korčule.

Spolu s Hrivíkom sa zapojili do prípravy na MS 2024 aj ďalší štyria noví hráči - brankár Stanislav Škorvánek z Michaloviec, Hrivíkov spoluhráč z Leksandu Peter Cehlárik a dvojica z českého Litvínova Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ. Tento blok prípravy vyvrcholí zápasmi proti Česku - v piatok v Trenčíne a v sobotu v Bratislave.

Nechce ísť nasilu

Hrivík sa zranil v prvom zápase štvrťfinálovej série švédskej najvyššej súťaže medzi Leksandom a Frölundou, keď mu noha vošla do ryhy, stratil stabilitu a spadol na mantinel. Odvtedy pociťoval bolesti v dolnej časti tela. O zranení hovoriť nechce, v otázke účasti na majstrovstvách sveta je optimista.

"Je tam ešte nejaký čas aj zopár prípravných zápasov, verím, že to stihnem," komentoval. Lákadlom je pre neho aj dejisko turnaja, kúsok od slovenských hraníc s očakávaním výbornej atmosféry.

"Nehral som v Ostrave 2015 a unikol mi aj domáci šampionát v Košiciach a Bratislave, takže by som si rád na turnaji zahral. Vyzerá to, že budeme mať veľmi dobrý tím a tešil som sa aj na spoluhráčov. Na druhej strane, nechcem ísť na majstrovstvá nasilu, verím, že sa rozhodnem správne," dodal rodák zo Žiliny.

K Hrivíkovi sa vyjadril aj generálny manažér reprezentácie a šéf hokejového zväzu Miroslav Šatan.

"Chce ísť trénovať, korčuľovať, tento týždeň ešte hrať nebude. Lekár má určité obavy, ale Marek má ešte nejaký ča na to, aby sa doliečil a prehodnotíme jeho situáciu prehodnotíme budúci týždeň. Uvidíme, či zasiahne do posledných dvoch prípravných zápasov. Verím, že jeho stav sa bude zlepšovať a stihne majstrovstvá sveta."

Hráči z NHL od budúceho týždňa

Šatan tiež potvrdil príchod piatich hráčov zo zámoria. Budúci týždeň sa pridá k reprezentácii obranca Šimon Nemec (New Jersey) a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar (Seattle), Juraj Slafkovský (Montreal), Martin Pospíšil (Calgary) a Pavol Regenda (Anaheim/San Diego v AHL). 

Tatara čaká už siedmy svetový šampionát, Nemca štvrtý v rade. Regenda a Slafkovský sa budú chystať na svoje tretie majstrovstvá sveta a Pospíšil si oblečie reprezentačný dres na MS premiérovo.

VIDEO: Miroslav Šatan o posilách zo zámoria

Šatan dodal, že reprezentáciu by ešte mali posilniť ďalší hráči, ktorí momentálne hrajú finále českej a slovenskej extraligy a play off nižšej zámorskej súťaže AHL.

„Dovedna ide o skupinu so štyrmi až šiestimi potenciálnymi menami. Samozrejme, sledujeme aj play-off NHL, kde stále máme dvoch hráčov, ktorých by sme v prípade skorého vypadnutia určite kontaktovali a počkali si na ich rozhodnutie.“

Podľa generálneho manažéra ešte nie je uzavretá ani účasť Miloša Kelemena (Arizona/Tuscon v AHL), ktorý sa nedávno ospravedlnil z rodinných dôvodov pre prírastok v rodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hrivík hrá o čas. Lekár má obavy, hráč je optimista a verí, že MS stihne