Incident na florbale poznačil všetko. Nezlomilo ma to, tvrdí hokejista Molnár

Slovenský útočník nedostal pozvánku na testovanie mladíkov pred draftom.

6
Ondrej Molnár.
Ondrej Molnár. (Autor: TASR)

ONDREJ MOLNÁR začal sezónu v A-mužstve Nitry, kde mal v 22 zápasoch päť bodov. Potom však prišiel incident na školskom florbalovom turnaji, kde Molnár údajne zlomil súperovi sánku. Z toho dôvodu sa útočník nedostal na MS do 20 ani 18 rokov.

Následne zamieril do USA, kde hral v juniorskej OHL za tím Erie Otters, ktorý skončil posledný v konferencii. Napriek tomu tvrdí, že čas v Amerike mu pomohol: „Cítim na sebe, že som sa zlepšil vo všetkých smeroch, aj mimo ľadu, v osobnom živote.“

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

E-knihu k dispozícii na stiahnutie nájdete na konci článku.

Ako hodnotíte uplynulú sezónu?

Bola to asi najčudnejšia sezóna v mojej kariére, ale zároveň aj najlepšia. Zamieril som za more a vyskúšal som si niečo iné. Môžem to hodnotiť pozitívne.

Dostali ste sa do tímu Erie Otters v kanadskej juniorskej súťaži. Ako sa vám tam hralo?

Tím bol mladý, mali sme určite väčšie ambície. O rok by sme mali byť medzi lepšími tímami v lige. Nebolo to jednoduché, boli sme poslední v tabuľke. Odrazilo sa to aj psychike, nešlo nám to podľa predstáv. Ale partia a organizácia boli veľmi dobré. Mal som veľmi dobrý tím, partiu chalanov aj trénerov, dosť som sa tam naučil.

Skončili ste poslední v konferencii. Čím to bolo?

Podľa mňa mladým tímom. Striedali sa aj tréneri, teraz prišiel skúsený tréner a vraj idú meniť celý tím. Myslím si, že o rok budeme dobrí.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

Hovoríte to v prvej osobe. Budete teda pokračovať v tíme Erie?

Podľa všetkého áno.

Ako odhadujete vaše šance na draft?

Kvôli tomu, čo sa stalo, nejdem na combine. Neviem teda, čo mám čakať. Agent a agentúra mi vravia, že ma draftujú a veria tomu. To sú už veci, ktoré neovplyvním. Čo má byť, to sa stane. V tej veci som viac-menej nevinný, ale viac to nebudem riešiť.

Je to škoda, lebo to mohlo byť prvé alebo druhé kolo. Bol som na to aj psychicky nastavený, výkony boli dobré. Ale po tom, ako sa stal ten incident, moje výkony neboli úplne ideálne. Nedokázal som sa sústrediť na hokej.

Ľudia to riešili a každý má na to svoj názor, ale nikto nevie, ako to bolo. Nevadí, ide sa ďalej. Nezlomilo ma to.

Tvrdíte, že v incidente, ktorý sa odohral na florbalovom zápase, ste viac-menej nevinný. Môžete to vysvetliť?


Samuel Grega pochádza z liptovskej dediny Hybe. Študuje žurnalistiku v Anglicku. Zo športov najradšej sleduje hokej, hlavne NHL, kde ho okrem samotných zápasov fascinujú aj pokročilé štatistiky. V Sportnete je súčasťou blogu Oh My Hockey, kde píše o najlepšej hokejovej lige sveta. Rád číta, moderuje, rekreačne športuje a hrá na hudobných nástrojoch.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»Incident na florbale poznačil všetko. Nezlomilo ma to, tvrdí hokejista Molnár