Istota je smrť. Ramsay sa ani po sedemdesiatke nebojí skúšať bláznivé veci

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay
Fotogaléria (12)
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
Adam Valentín|9. feb 2024 o 07:20

Tréner Craig Ramsay ukázal v zápase Slovenska s Nemeckom guráž, akú nemá väčšina o generáciu mladších trénerov.

ZVOLEN. Slovenskí hokejisti zdolali Nemcov aj v druhom prípravnom zápase vo Zvolene. Víťazstvo 4:3 po predĺžení sa zrodilo za málovídaných okolností.

Nestáva sa totiž často, že tím v extra čase pri hre troch proti trom odvolá brankára.

Slováci sa k tomuto kroku odhodlali. K dispozícii mali presilovú hru.

Gólman Samuel Hlavaj sa ešte ubezpečoval, či má naozaj zostať na striedačke. Tréner Ramsay mu potvrdil, že áno. 

Na ľad naskočil piaty korčuliar a už po 39 sekundách hry využil výhodu o dvoch hráčov gólom z dorážky Oliver Okuliar. Risk sa vyplatil.

"S výkonmi sme spokojní. Opäť sme videli nových hráčov, ktorí sa ukázali skvele. Nemci boli tvrdí a rýchli, v porovnaní s Nemeckým pohárom hrali naozaj tvrdo. Vytvorili si niekoľko dobrých šancí, ktoré aj premenili na góly. Nemohli sme poľaviť za žiadneho stavu. Boli sme trochu rozháraní, tak sme hráčov upokojili aby hrali svoju hru," zhodnotil zápas kouč Craig Rasmay.

VIDEO: Zostrih štvrtkového zápasu Slovenska proti Nemecku

Čo povedal na odvážny ťah s Hlavajom?

"V predĺžení sme zariskovali s odvolaním brankára, bola na to skvelá príležitosť. Nikdy predtým som nič také neurobil. Ale ako hovorievam, „istota je smrť“."

Touto frázou Ramsay kedysi opisoval svoju trénerskú filozofiu. Nemá rád istotu, hru vzadu a čakanie na to, že súper urobí chybu. Vyznáva útočnú hru.

"Očakávam od každého, že bude zvládať obrannú hru, ale zároveň od každého očakávam, že bude schopný dať gól. O tom je tím. Aj hráči zo štvrtého útoku sa musia naučiť dávať góly a aj strelci musia vedieť brániť,“ vravel 72-ročný Kanaďan v minulosti a rovnaké slová povedal aj po dueloch vo Zvolene.

Treba zdôrazniť, že sa mu aj do bodky splnili. Nemeckú sieť rozvlnilo v dvojzápase celkovo 9 rôznych strelcov.

Medzi nimi aj obranca Dávid Mudrák, ktorý sa presadil po peknej individuálnej akcii, keď po krídle potiahol puk zo stredného pásma a presnou strelou otvoril skóre štvrtkového súboja.

Jeho zásah ohúril aj trénera Slovákov: "Mudrákov gól? Ukázal takú rýchlosť, že som si myslel, že je to útočník. Jeho strela bola skvelá."

"Dobre posúval puk a stále sa nachádzal v dobrých pozíciách. Mudrák je hráč, ktorému veríme. Bolo pekné dať mu cenu pre najlepšieho hráča zápasu, myslím, že si ju zaslužil," dodal k jeho výkonom Ramsay.

Dávid Mudrák sa teší z gólu
Dávid Mudrák sa teší z gólu (Autor: Dávid Mudrák/Instagram)

Domáci Zvolenčan patril medzi najlepších hráčov slovenského výberu. Prezentoval sa spoľahlivým výkonom, presnou rozohrávkou a fyzickou hrou, ktorou je známy. Okrem gólu si pripísal aj dve asistencie.

"Spadol som na červenej čiare, zobral som si puk a išiel som na brankára. Rozmýšľal som, že čo spraviť. Povedal som si, že prvá myšlienka je najlepšia, tak som vystrelil a padlo to tam,“ opísal Mudrák svoj gól.

Dvadsaťdvaročný zadák po zápase neskrýval veľkú radosť. "Ja som takýto úžasný zápas som nezažil nikdy v živote. Som veľmi rád za to, že sa odohral tu doma vo Zvolene. Čo predvádzali fanúšikovia, to bolo niečo úžasné, veľmi im ďakujem."

Fotogaléria z prípravného zápasu Slovensko - Nemecko (štvrtok)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Istota je smrť. Ramsay sa ani po sedemdesiatke nebojí skúšať bláznivé veci