Bez divákov aj trénera. Slovákov čaká v Piešťanoch trojica súperov

Hokejisti SR 18 na turnaji Hlinka Gretzky Cup v Piešťanoch.
Hokejisti SR 18 na turnaji Hlinka Gretzky Cup v Piešťanoch. (Autor: HOCKEYSLOVAKIA)
TASR|3. nov 2021 o 14:45

V nominácii sú aj hráči z úspešného tímu.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa v novembrovej asociačnej prestávke predstaví na domácom Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch.

Pôvodne ho mala odohrať v Bielorusku, napokon sa v jeho konkurencii spoločne s Dánskom a Nemeckom uskutoční na Slovensku.

Keďže kmeňový hlavný tréner SR 18 Ivan Feneš sa spolu s asistentom Tiborom Tartaľom posunuli k "dvadsiatke", a tak mužstvo povedie na domácom turnaji hlavný kouč SR 17 Roman Sýkora. Asistovať mu bude Boris Žabka.

Hlavné slovo mal Feneš

Nomináciu na domácu akciu tvoril zastupujúci tréner spoločne spolu s ďalšími členmi trénerského štábu SR 18 na čele s Ivanom Fenešom.

"Vzhľadom na nedávne zmeny v realizačných tímoch mládežníckych reprezentácií sme sa dohodli, že vypomôžem osemnástke a počas domáceho turnaja budem na striedačke s Borisom Žabkom.

Pri tvorbe nominácie sme vychádzali zo vzájomných rozhovorov s Ivanom Fenešom, ktorý zostáva hlavný tréner osemnástky. Aj preto mal pri zostavovaní menoslovu mal hlavné slovo. Verím, že sme vyskladali dobrý tím," uviedol Sýkora.

V tíme aj 16-ročný Kukumberg

Na nominačnom zozname sa nachádza sedem hokejistov, ktorí sa v lete predstavili na Hlinka Gretzky Cupe, kde Slováci dosiahli historické druhé miesto.

Prevažnú časť nominácie aj teraz tvoria hráči s ročníkom narodenia 2004, kmeňovým pre národný tím do 18 rokov v sezóne 2021/2022.

Rozpis turnaja:

štvrtok 11. novembra:

  • 15.00 Slovensko - Dánsko
  • 18.30 Bielorusko - Nemecko

piatok 12. novembra:

  • 15.30 Dánsko - Bielorusko
  • 19.00 Slovensko - Nemecko

sobota 13. novembra:

  • 10.45 Nemecko - Dánsko
  • 15.00 Slovensko - Bielorusko

"Chceme vidieť čo najviac chlapcov z daného ročníka, čo je dôležité pred majstrovstvami sveta do 18 rokov.

Ďalšiu úlohu pri tvorbe zohrával fakt, že chlapcov, ktorých máme v projekte, chceme vidieť aj v medzinárodnej konfrontácii.

Verím, že náš menoslov bude konkurencieschopný," pokračoval Sýkora.

V tíme sa nachádzajú aj mladší hráči, ktorí majú možnosť ukázať trénerom svoje schopnosti.

Z ročníka 2005 ide napríklad o Romana Kukumberga, Samuela Urbana či Samuela Barcíka, z ročníka 2006 o Tomáša Pobežala či Samuela Kupeca.

"Vieme dobre, že v každom ročníku máme kvalitné individuality. Keďže títo chlapci sú súčasťou projektu, vieme o nich, poznáme ich. Aj preto dostali šancu. Verím, že sa o miesto v zostave pobijú," uviedol Roman Sýkora.

Hrať sa bude bez divákov

Súpermi slovenskej "osemnástky" na turnaji v Piešťanoch budú Dáni, Bielorusi a Nemci. Podujatie sa na základe odporúčaní súvisiacich so zhoršovaním pandemickej situácie uskutoční pravdepodobne bez prítomnosti divákov.

"Nerád by som hovoril o konkrétnych výsledkoch, nechceme stavať vzdušné zámky. Do každého zápasu pôjdeme s jasným cieľom, a to zvíťaziť.

V prvom rade ide o to, aby sme chalanov, ktorí dostanú príležitosť v medzinárodných dueloch, mali možnosť rozvíjať a posúvať ďalej," dodal Sýkora.

Nominácia tímu SR 18:

Filip Fedák a Luca Krakovský (HC Slovan Bratislava), Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava - mládež), Patrik Jurčák (HC Košice), Dávid Nátny (MHA Martin/HK Dukla Trenčín), Ondrej Molnár (HK Nitra), Žigmund Zöld (MMHK Nitra/HK Levice), Martin Mišiak (HC Nové Zámky), Richard Patzelt (ŠHK 37 Piešťany), Matej Tomas (HK ŠKP Poprad), Sebastián Nahalka a Alex Šotek (HK ŠKP Poprad/HK Levice), Tomáš Pobežal a Samuel Urban (MŠK Púchov), Adam Gajan (MHKM Skalica), Jakub Kopecký, Jakub Križan, Samuel Kupec (všetci HK Dukla Trenčín), Samuel Barcík a Filip Čulík (HKM Zvolen), Adam Ondriš (KooKoo, Fín.), Patrik Gabriel (SaiPa, Fín.), Daniel Alexander Jenčko (Malmö Redhawks, Švéd.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bez divákov aj trénera. Slovákov čaká v Piešťanoch trojica súperov