Letisko v Paríži predstavilo pred OH nový systém manipulácie s batožinou

Olympijské hry v Paríži 2024.
Olympijské hry v Paríži 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. apr 2024 o 14:13

Cestujúci nebudú musieť z tašiek vyberať predmety, ako sú elektronické zariadenia, aerosóly alebo tekutiny.

PARÍŽ. Predstavitelia parížskeho Letiska Charlesa de Gaulla v utorok v súvislosti s blížiacimi sa olympijskými hrami vo francúzskej metropole predstavili nový bezpečnostný systém pre batožinu a vyhradený priestor na manipuláciu s batožinou.

Nové vybavenie zahŕňa vylepšený systém skenerov, ktorý umožňuje detailnejšiu analýzu batožiny cestujúcich, takže pasažieri nebudú musieť z tašiek vyberať predmety, ako sú elektronické zariadenia, aerosóly alebo tekutiny.

"Ak máme pochybnosti o predmete v batožine, kufor neodíde,“ povedal Edward Arkwright, generálny riaditeľ spoločnosti Aéroports de Paris Group, ktorá prevádzkuje parížske letiská.

"Uprednostňujeme situáciu, aby športovec odišiel bez batožiny, než aby odišiel s niečím pochybným,“ doplnil.

Letisko Charlesa de Gaulla ako prvá vstupná brána na olympijské a paralympijské hry v roku 2024 očakáva, že spracuje viac ako 114-tisíc kusov batožiny od delegácií a médií a prejde ňou odhadom 47-tisíc kusov športového vybavenia.

"Najväčšou výzvou je nadrozmerná batožina,“ povedal projektový manažér letiska Sébastien Malaussene a doplnil: "Športovci cestujú so všetkým svojim športovým vybavením a nie ako priemerný pasažier, ktorý si prinesie až štyri či päť tašiek. Majú športové veci, z ktorých mnohé sú nadrozmerné.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Letisko v Paríži predstavilo pred OH nový systém manipulácie s batožinou