Chcú medailu. Slováci nastúpia proti Švédom v tradičnej zostave

Slovenský hokejista Michal Svrček počas MS hráčov do 18 rokov.
Slovenský hokejista Michal Svrček počas MS hráčov do 18 rokov. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Sportnet|5. máj 2024 o 12:05

Slovenská osemnástka zabojuje o bronz proti Švédsku. Aká je zostava?

ESPOO. Slovenská hokejová reprezentácia má opäť šancu vybojovať si po viac ako 20 rokoch cenný kov z MS hráčov do 18 rokov.

V zápase o bronzové medaily nastúpi mužstvo pod vedením trénera Martina Dendisa od 13.00 h v Espoo Metro Areene proti hráčom Švédska.

"Všetci sú zdraví, pripravení a ochotní spraviť maximum, aby sme zápas zvládli. Chceme medailu," povedal asistent trénera Andrej Kmeč.

Oproti neúspešnému semifinálovému zápasu proti USA (2:7) nenastali v zostave slovenského mužstva žiadne zmeny. V bránke opäť začne Adam Lenďák, ktorému bude kryť chrbát Martin Haronik.

V prvom obrannom páre nastúpi Luka Radivojevič, ktorý je so šiestimi asistenciami najproduktívnejším Slovákom na šampionáte.

V elitnom útoku nechýba najlepší strelec Tomáš Pobežal, pričom kapitánovi tímu tradične robia na krídlach spoločnosť Andreas Straka a Tobias Tomík.

Slovensko získalo na MS tejto vekovej kategórie naposledy cenný kov pred 21 rokmi, keď vo finále nestačilo na Kanadu. Okrem toho má bronz z roku 1999.

"Švédi majú dobrý pohyb a majú radi puk. Niekedy ho v rozohrávke trochu dlhšie držia, nie je to na jeden dotyk, čo by sa dalo využiť dobrým napádaním, ziskom pukov a tlačením sa do bránky," doplnil Kmeč pre Hockey Slovakia.

Online prenos zo zápasu o bronz nájdete aj na Sportnete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chcú medailu. Slováci nastúpia proti Švédom v tradičnej zostave