Slafkovský sa dnes pripojí k tímu, Ramsay pred MS vyradil päť hráčov (Sportnet podcast)

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet|6. máj 2024 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 6. máj, a v tento deň oslavuje svoje 52. narodeniny bývalý skvelý kanadský hokejový brankár Martin Brodeur, ktorý je trojnásobným víťazom Stanley Cupu a štyrikrát sa stal najlepším brankárom NHL.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Osemnástka so štvrtým miestom

Slovenskí hokejisti do 18 rokov odišli podobne ako z minuloročného šampionátu bez medaily, hoci k nej boli opäť veľmi blízko.

Kým minulý rok podľahla partia okolo Dalibora Dvorského v zápase o bronz Kanade (3:4 pp), tentokrát boli nad sily zverencov Martina Dendisa Švédi.

Mužstvo s kapitánom Tomášom Pobežalom hrdinsky vzdorovalo severskému favoritovi, dlhé minúty to bola veľká dráma, no napokon so skóre 0:4, pričom prvý gól padol až v 50. minúte.

Hodnotenie kouča Martina Dendisa a kapitána tímu Tomáša Pobežala nájdete v podcaste.

Viac k téme:

Slafkovský príde dnes do Bratislavy

Po prípravnom súboji s Poľskom (6:1) prišlo v kádri slovenskej reprezentácie k najväčšiemu počtu zmien v doterajšej fáze prípravy na MS.

Tréneri vyradili obranné duo Martin Bučko, Patrik Bačik a útočnú trojicu Alex Tamáši, Oliver Okuliar, Andrej Kollár. Na súpisku pribudne až sedem hokejistov.

Z českej extraligy to budú hráči majstrovského Třinca Libor Hudáček, Viliam Čacho a Marko Daňo, Peter Čerešňák z Pardubíc a zo zámoria už avizované posily Martin Fehérváry, Juraj Slafkovský a Patrik Koch. 

Miloš Kelemen, ktorý odohral sezónu prevažne v AHL, sa pridá k výprave pred jej stredajším odchodom do dejiska šampionátu v Ostrave. 

Peter Frühauf, asistent hlavného trénera Craiga Ramsayho, uviedol, že pre realizačný bolo veľmi náročné určiť päticu hráčov, ktorí si v Česku nezahrajú. Jeho reakciu nájdete v podcaste.

Draftová jednotka z roku 2022 Slafkovský na odporúčanie klubového lekára Montrealu Canadiens zotrval v zámorí, aby si doliečil drobné zranenie.

K národnému tímu sa pripojí na pondelňajšom zraze v Bratislave. Posledný prípravný duel Slovenska s USA je na programe v utorok 7. mája od 18.00 h v Bratislave. Trénerský štáb po ňom zostaví a oznámi záverečnú nomináciu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slafkovský sa dnes pripojí k tímu, Ramsay pred MS vyradil päť hráčov (Sportnet podcast)