Slovenskí parahokejisti začali šampionát s vysokou prehrou, nestačili na obhajcov titulu

Slovenskí parahokejisti.
Slovenskí parahokejisti. (Autor: Facebook Slovenský paralympijský výbor)
TASR|4. máj 2024 o 20:38

Vo výbere Slovenska absentuje kapitán Martin Joppa.

MS v parahokeji 2024

Slovensko - USA 0:10 (0:3, 0:3, 0:4)

Góly: 4. Eustace, 5., 9., 21. a 35. Farmer, 17. Jones, 21. Roybal, 32. Douglas, 33. Musselman, 44. Wallace

CALGARY. Slovenskí parahokejisti vstúpili do súbojov na MS v Calgary prehrou, v sobotnom zápase A-skupiny podľahli favorizovaným Američanom 0:10.

Slováci sa proti trojnásobným obhajcom titulu museli zaobísť bez kapitána tímu Martina Joppu. Dôvodom jeho absencie je očakávané narodenie prvého potomka.

Joppa by sa mal k reprezentácii pridať v pondelok a mal by stihnúť oba zápasy play off, ktoré budú pravdepodobne kľúčové pre umiestnenie Slovenska a jeho zotrvanie v A-skupine.

Ďalší zápas čaká Slovákov v nedeľu proti Číne a v utorok zakončia skupinu duelom s Kórejskou republikou.

V druhom sobotňajšom stretnutí "áčka" Čína zdolala Kórejskú republiku 10:0. V B-skupine Kanada deklasovala Japonsko 19:0 a Česko triumfovalo nad Talianskom 4:1.

Hlasy po zápase

Ivan Hricko, tréner SR: "My sme si prišli tento zápas užiť. Všetci dobre vieme, kde sa nachádza USA, že je to svetová špička. Pre nás to bol duel ´za odmenu´ a chalani statočne bojovali celý zápas. Myslím si, že sme urobili maximum. Chalanom som prízvukoval, aby nemali obavy, ale brali to ako zadosťučinenie za prácu, ktorú predviedli počas dvoch sezón."

Marián Ligda, kapitán SR: "Určite sme si užili aj napriek veľkému počtu inkasovaných gólov. Bol to otvárací zápas s najsilnejším súperom, aký na turnaji je. Vedeli sme do čoho ideme, hovoril som pred zápasom, že to bude kolotoč, čo sa aj potvrdilo. V oklieštenej zostave, ktorú máme, sa s takým súperom nedá hrať. Nastúpili sme vlastne s tým, že ideme ubrániť slušný výsledok. Chvíľu sa to darilo, následne sme urobili niekoľko chýb a je tam ´desiatka´."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí parahokejisti začali šampionát s vysokou prehrou, nestačili na obhajcov titulu