Bude Stavjaňa pokračovať v majstrovskej Nitre? Trénera lanári klub z Česka

Hlavný tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa.
Hlavný tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa. (Autor: TASR)
SITA|26. apr 2024 o 13:10

Český kouč priznal, že má na stole aj ponuku na pokračovanie spolupráce s klubom spod Zobora.

BRATISLAVA. Novým trénerom českého extraligového klubu HC Sparta Praha by sa mohol stať Antonín Stavjaňa, ktorý v stredu priviedol hráčov HK Nitra k druhému slovenskému titulu v histórii.

Ako informuje český web Sport.cz, tak 61-ročný český kouč by mohol byť súčasťou trénerského tandemu s Pavlom Grossom, ktorý v uplynulej sezóne viedol Spartu spoločne s odchádzajúcim Miloslavom Hořavom.

"Pavel Gross má našu dôveru a bude pri mužstve pokračovať aj v nasledujúcej sezóne.

O odchode Hořavu sme už nejaký čas vedeli, keďže deklaroval túžbu si na určité obdobie od hokeja odpočinúť.

Našou prioritou je zachovanie určitej kontinuity v nastolenej práci doterajších trénerom.

Momentálne prebiehajú rokovania s malým okruhom potenciálnych kandidátov na spolupracovníkov Grossa," povedal pre oficiálny web pražského klubu športový riaditeľ Tomáš Divíšek.

Hokejisti Sparty v uplynulej sezóne postúpili do semifinále play-off českej extraligy, no tam po dramatickom priebehu nestačili na tím Oceláři Třinec.

Sparta v sérii hranej na štyri víťazstva viedla už 3:0 na zápasy, no ani to jej nestačilo na prienik do finále. Tento pražský klub čaká na majstrovský titul už dlhých 17 rokov.

Stavjaňa má so zbieraním titulov oveľa živšie spomienky. V uplynulej edícii slovenskej extraligy triumfoval na lavičke Nitry a nadviazal na zisk titulu z roku 2016.

Bezprostredne po štvrtom rozhodujúcom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi v rozhovore pre JOJ Šport naznačil možné pokračovanie v klube spod Zoboru.

"Dostal som od Nitry ponuku už počas série s Popradom, ale musím to ešte všetko zvážiť,“ povedal skúsený kouč, ktorý ešte ako aktívny hráč získal v 90. rokoch štyri české tituly so Vsetínom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Bude Stavjaňa pokračovať v majstrovskej Nitre? Trénera lanári klub z Česka