VIDEO: Fehérváry zlyhal v stopercentnej šanci. Slovenskí obrancovia sú bližšie k MS

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. apr 2024 o 06:07

V noci na stredu boli na programe NHL štyri stretnutia.

NEW YORK. Washington Capitals aj Tampa Bay Lightning, teda obidva tímy Slovákov, prehrali obidva duely na ľade súperov v prvom kole play-off severoamerickej NHL.

Fehérváryho Washington nestačil na New York Rangers. Po úvodnej prehre 1:4 bol tentoraz ich súboj tesnejší a skončil sa výsledkom 3:4.

Capitals začali zápas lepšie, keď otvoril skóre McMichael a po polovici stretnutia bol stav vyrovnaný. "Jazdci" však rozhodli do konca druhej tretiny, víťazný gól strelil K´Andre Miller v oslabení.

Martin Fehérváry strávil na ľade 21 minút a sekundu. Zaznamenal mínusku, päť bodyčekov, štyri bloky, strelu na bránku a dvojminútový trest za nedovolené bránenie.

Keď mu tento trest uplynul, naskočil na ľad a dostal sa do stopercentnej šance poslať svoj tím späť do vedenia. Nevyužil ju.

VIDEO: Šanca Martina Fehérváryho proti Washingtonu

"Urobili sme pár chýb, niekoľko pukov sa neodrazilo naším smerom a súper má množstvo šikovných hráčov, ktorí to využili.

Hrali sme oveľa lepšie ako v prvom zápase, vieme ako hrať proti tomuto tímu, no chyby nás stáli lepší výsledok. Musíme sa dať dokopy, nebude to ľahké," povedal pre nhl.com kapitán hostí Alexander Ovečkin.

Ešte tesnejšie bolo stretnutie medzi floridskými Panthers a Lightning. Rozhodlo ho až predĺženie.

Lepší vstup do zápasu mali domáci, keď po prvej tretine viedli zásluhou Bennetta a Tarasenka 2:0. "Blesky" v druhej tretine vyrovnali gólmi Pointa a Stamkosa. V predĺžení v čase 62:59 rozhodol Verhaeghe.

Ten rozhodol už piate predĺženie v play-off v kariére. Viac gólov v predĺžení vo vyraďovacích bojoch strelili v histórii NHL iba Joe Sakic (8) a Maurice Richard (6).

Erik Černák odohral 21 minút a 46 sekúnd. Zaknihoval mínusku, rozdal sedem bodyčekov, zablokoval jednu strelu a raz bol vylúčený za hákovanie.

Hokejisti Colorada vyrovnali stav série s Winnipegom na 1:1. V Kanade o tom rozhodla ich silná druhá tretina.

Po prvom dejstve prehrávali 0:1. V druhom sa však gólovo presadili Wood, Lehkonen, Parise a Manson. "Lavíny" si v tretej dvadsaťminútovke postrážili náskok a konečnú podobu dal výsledku gólom na 5:2 do prázdnej bránky v 60. minúte Ničuškin.

Nashvillu Predators stačilo na výhru 4:1 a vyrovnanie série proti Vancouveru 16 streleckých pokusov. V bránke "kosatiek" nechytal Thatcher Demko, ktorý utrpel zranenie a to ho údajne môže stáť celú sériu.

NHL - 1. kolo play-off - 24. apríl:


NY Rangers - Washington 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

Góly: 8. Trocheck (E. Gustafsson), 15. Zibanejad (Trocheck, Lafrenière), 33. Roslovic (E. Gustafsson, Lafrenière), 37. K. Miller (Zibanejad, Kreider) – 6. McMichael, 25. D. Strome (Wilson, Pacioretty), 52. Wilson (Lapierre, Carlson)

Brankári: Šesťorkin 22/25 - Lindgren 23/27

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 21 minút, zaznamenal mínusku, päť bodyčekov, štyri bloky, strelu na bránku a dvojminútový trest/

/stav série: 2:0/


Florida - Tampa Bay 3:2pp (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

Góly: 7. Bennett (M. Tkachuk, Verhaeghe), 16. Tarasenko (Bennett, Ekman-Larsson), 63. Verhaeghe (Lundell, M. Tkachuk) – 21. Point (Duclair), 26. Stamkos (Hedman, Kučerov)

Brankári: Bobrovskij 21/23 - Vasilevskij 34/37

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 21 minút a 46 sekúnd, zaknihoval mínusku, rozdal sedem bodyčekov, zablokoval jednu strelu a raz bol vylúčený/

/stav série: 2:0/


Winnipeg - Colorado 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)

Góly: 4. D. Gustafsson (Dillon, Pionk), 29. Scheifele (Vilardi, Connor) – 22. Wood (Colton), 35. Lehkonen (Makar, Toews), 38. Parise (Cogliano), 40. Manson (MacKinnon, Lehkonen), 60. Ničuškin (Makar)

Brankári: Hellebuyck 27/31 - Georgijev 28/30

/stav série: 1:1/


Vancouver - Nashville 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 36. Zadorov (Cole, Di Giuseppe) – 2. Beauvillier (F. Forsberg), 27. F. Forsberg (Nyquist), 29. Sissons (Beauvillier, Zucker), 59. Sherwood

Brankári: DeSmith 12/15 - Saros 17/18

/stav série: 1:1/

Pavúk play-off NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Fehérváry zlyhal v stopercentnej šanci. Slovenskí obrancovia sú bližšie k MS