Martikán sa vráti do reprezentácie, tuhý boj je o miestenku v kajaku

Michal Martikán.
Michal Martikán. (Autor: TASR)
TASR|5. máj 2024 o 10:45

V nominačných pretekoch uspela aj Zuzana Paňková.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán si zaistil miestenku do slovenského reprezentačného tímu C1.

Rozhodlo sa o tom na sobotných tretích nominačných pretekoch v Liptovskom Mikuláši, po ktorých sú kompletné tri tímy. K olympionikovi Matejovi Beňušovi sa pridá Marko Mirgorodský a po štyroch rokoch aj Martikán.

Držiteľ piatich olympijských medailí (2-2-1), ktorý v máji oslávi 45 rokov, je na druhom mieste, o štyri body za Mirgorodským a o desať pred Štaffenom.

Na konci nominácie sa počítajú do celkového hodnotenia tri najlepšie výsledky a Martikána tak nemôže už nikto predbehnúť.

Rovnaká situácia je v kategórii C1 aj medzi ženami. K olympioničke Zuzane Paňkovej do tímu pribudne Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská. Reprezentačná družstvo kanoistiek je tak zhodné ako minulý rok.

V ženskom kajaku doplní Elišku Mintálovú dvojica Stanovská a Paňková. Obe si v troch kolách vymenili pozíciu pre najlepšie pretekárku a Kristína Ďurecová ich ani v prípade víťazstva v záverečnom štvrtom kole bodovo nepredbehne.

Paňková je tak späť aj v tíme, keď ju minulý rok nahradila Michaela Haššová.

Zuzana Paňková.
Zuzana Paňková. (Autor: TASR)

Zostáva tak už len jedna miestenka v mužskom kajaku. Po sobotných pretekoch má istotu kajakár Martin Halčin, ktorý sa pridá k Jakubovi Grigarovi.

O posledné kajakárske miesto sa pobijú až piati pretekári - Adam Gonšenica, Richard Rumanský, Jakub Ševčík, Jakub Stanovský a Matúš Štaffen. Práve Štaffen bol najlepší v sobotňajšom treťom kole.

V nedeľu sa v Areáli Ondreja Cibáka rozhodne v štvrtom kole okrem mena tretieho kajakára, aj o zložení reprezentačného tímu v kajak krose.

Po prvom kole v Čunove sú na najvyšších pozíciách medzi ženami Stanovská a v mužoch dominoval Halčin. Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky Slovenskej kanoistickej federácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Martikán sa vráti do reprezentácie, tuhý boj je o miestenku v kajaku