Richarlison pomôže Spurs v dôležitom zápase. Nedovolíme vyhrať rivalovi, vraví tréner

Richarlison.
Richarlison. (Autor: REUTERS)
REUTERS|26. apr 2024 o 16:12

Severolondýnske derby sa bude hrať v nedeľu.

LONDÝN. Dvojtýždňová prestávka Tottenhamu Hotspur umožnila útočníkovi Richarlisonovi zotaviť sa zo zranenia a Brazílčan je k dispozícii na víkendové derby s lídrom Premier League Arsenalom, uviedol v piatok manažér Ange Postecoglou.

Richarlison vynechal posledné dva zápasy so zranením kolena a jeho návrat spolu s Pedrom Porrom, ktorý sa zranil pri prehre 4:0 s Newcastlom United, je dobrou správou po tom, čo bol Destiny Udogie vylúčený do konca sezóny.

"Sklamanie pre Destinyho aj pre nás. Má za sebou dobrý rok. Len nešťastný incident na tréningu.

Absolvoval operáciu, ktorá dopadla dobre, a vráti sa do predsezónnej prípravy," povedal Postecoglou na tlačovej konferencii. "Pedro aj Richy trénovali celý týždeň, takže sú k dispozícii," dodal.

Spurs od spomínanej porážky v Newcastli nehrali, zatiaľ čo Arsenal mal v uplynulých dvoch týždňoch popri niekoľkých ligových zápasoch na programe aj Ligu majstrov a Postecoglouovi hráči sú pripravení do akcie.

"Je nezvyčajné nemať vôbec žiadne zápasy, najmä keď sa hrá pomerne veľa futbalu," povedal Postecoglou.

"Snažili sme sa tento čas využiť čo najlepšie. Tvrdo sme trénovali. Hráči, ak mám byť k nim spravodlivý, to prijali. Určite sa však tešíme na zápas, to je isté."

Spurs čakajú po nedeľňajšom zápase proti Arsenalu dva výjazdy do Chelsea a Liverpoolu a manažér tieto zápasy považuje za dobrý test, keďže stále bojujú o miestenku do Ligy majstrov.

"Každý zápas vonku je šancou zmerať si sily. Mám dostatočnú predstavu o tom, kde sa nachádzame, aký pokrok sme urobili a aký potrebujeme urobiť.

V tomto ročnom období chcete o niečo hrať a určite všetky zápasy, do ktorých zasiahneme, budú mať niečo do seba, takže sa na to tešíme," povedal.

Severolondýnske derby je zápasom, v ktorom fanúšikovia Spurs dúfajú, že ich mužstvo zmarí nádeje Arsenalu na titul, a manažér si dobre uvedomuje, ako veľa to znamená.

"Je to dosť spravodlivé. Nebudem diktovať našim fanúšikom, ako sa cítia a čo považujú za dôležité.

Chápeme dôležitosť tohto zápasu a uvedomujeme si, aké je dôležité byť v takýchto zápasoch doma, aby sme nedovolili nášmu najväčšiemu rivalovi vyhrať v pre nás najväčšom derby," povedal Postecoglou.

Spurs sú v tabuľke piati so 60 bodmi, šesť za Aston Villou, ale s dvoma zápasmi k dobru. Arsenal má 77 bodov, o jeden viac ako Manchester City, ktorý má zápas k dobru.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Richarlison pomôže Spurs v dôležitom zápase. Nedovolíme vyhrať rivalovi, vraví tréner