Švajčiari trestajú najväčší talent. Neberú ho na MS, lebo odmietol juniorskú reprezentáciu

Švajčiarska hviezda Lian Bichsel na MS do 20 rokov 2023.
Švajčiarska hviezda Lian Bichsel na MS do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. apr 2024 o 10:05

Mladík rozhodnutie trénera akceptuje.

BERN. Švajčiarska hokejová reprezentácia nepočíta pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta s účasťou Liana Bichsela.

Talentovaný 19-ročný obranca bol suspendovaný. Dostal trest za to, že sa v rokoch 2022 a 2024 odmietol zúčastniť na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Najväčšmi za toto rozhodnutie bojoval hlavný kouč Patrick Fischer. Prístup mladého beka, hoci je momentálne najväčším talentom švajčiarskeho hokeja, neakceptuje.

"Nebude hrať minimálne do domácich majstrovstiev sveta v roku 2026. Už nás dvakrát odmietol," povedal Fischer, ktorý zaviedol v reprezentácii pravidlo, že ak niekto dvakrát odmietne národný tím bez zdravotných dôvodov, dostane dvojročný zákaz reprezentovať.

"Viete, do seniorského mužstva by pravdepodobne prišiel. A nie je to správne. Ak by som ho nominoval, stratil by som renomé aj autoritu v tomto tíme," dodal na margo Bichsela.

Urastený obranca, ktorého si v roku 2022 zvolili Dallas Stars v prvom kole draftu, v minulosti reprezentoval na majstrovstvách sveta do 18 i 20 rokov.

Pre Švajčiarsko by bol bezpochyby posilou. V súčasnom ročníku naberal skúsenosti v zámorskej AHL aj vo Švédsku v drese Rögle.

Rozhodnutie však akceptuje. "Nie je príjemné byť takto zmieňovaný v médiách. Ale stále som mladý a šancí bude dosť. Je to rozhodnutie trénera, či ma nominuje alebo nie. Ja prijmem akékoľvek rozhodnutie. Viac k tomu nemám čo dodať," vyjadril sa mladík pre švédsky Expressen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švajčiari trestajú najväčší talent. Neberú ho na MS, lebo odmietol juniorskú reprezentáciu